Alles draait om de teckel | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Het echtpaar Stegeman flankeert hun kleinzoon met in zijn handen de enige echte teckel, Hansie. Foto: Arjen Dieperink
Het echtpaar Stegeman flankeert hun kleinzoon met in zijn handen de enige echte teckel, Hansie. Foto: Arjen Dieperink (Arjen Dieperink)

Alles draait om de teckel

BARCHEM - Er wordt in Nederland van alles verzameld. Van postzegels tot balpennen en van vingerhoedjes tot auto's. De familie Stegeman uit Barchem houdt het op teckels.

Door Arjen Dieperink

"Kom binnen, onze kleinzoon is net bij ons op bezoek." Met een zwaai opent Gerrit Stegeman de deur. Links in de gang staan twee vitrinekasten vol met porseleinen teckels, de een nog feller en mooier gekleurd dan de ander. De gangdeur gaat open en kwispelstaartend komt Hansie, de enige levende teckel in huis ons tegemoet.
"Ach, ik had die hobby al toen ik werkte, daar had ik ook een verzameling staan. Ook in het personeelsblad is aandacht aan mijn liefhebberij besteed", vertelt Stegeman. Als hij de deur van de woonkamer opent springen meteen twee 'teckels' op de vensterbank in het oog. Een levensgrote van porselein en eentje van metaal. "Deze heeft iemand voor mij gemaakt. Alles wat die man ziet kunnen zijn handen maken. Mooi hé." Voorzichtig wordt het kunstwerk in de vensterbank teruggezet.

Bezem
De bankkussens zijn natuurlijk voorzien van teckelafbeeldingen. "En we hebben zelfs een teckelbezem", laat de vrouw des huizes weten. In de woonkamer zit op de bank de zeventienjarige kleinzoon Stijn Zweverink. Hij kijkt op en reageert nuchter: "Nu jullie het zo over de teckels hebben, het zijn er wel veel." Rechts naast hem staat een wijnrek, in vorm van een..... teckel.
"Wij hebben altijd teckels in ons huis gehad. Het zijn prachtige dieren en door de liefde voor zo'n hond is eigenlijk de hobby begonnen " zegt het echtpaar Stegeman, terwijl teckel Hansie door de woonkamer loopt. De hobby van de Stegemans brengt met zich dat zij tijdens vakanties altijd uitkijken naar aanwinsten voor hun verzameling. Maar ze weten ook: compleet zal het nooit zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden