Jolien Muntjewerf en Nynke Colvoort. Foto's: Marieke Post
Jolien Muntjewerf en Nynke Colvoort. Foto's: Marieke Post
Vrijwillger Centraal

Door samenwerking kon de hockeyjeugd snel weer op het veld

LOCHEM - Op de eerste dag dat de corona-maatregelen voor de jeugd werden versoepeld, stond de hockeyjeugd van de Lochemse Hockey Club (LHC) alweer op het veld. Een prestatie op zich want daarvoor waren een aantal zaken vereist. Strakke trainingsschema’s, veldindelingen, regels over materiaalgebruik, markeringen en looproutes én een heldere communicatie naar ouders.

Door Marieke Post

Hoe kreeg een club met zo’n vijfhonderd leden dat zo snel voor elkaar? Ik vraag het aan Nynke Colvoort en Jolien Muntjewerf, beiden sinds jaar en dag vrijwilliger bij LHC. Nynke in de Technische Commissie en Jolien nu als bestuurslid ‘ledenwerving’. Omdat het clubhuis nog niet open mag, zitten we op het terras op anderhalve meter afstand van elkaar. We kijken uit over de prachtig gelegen hockeyvelden, sfeervol omzoomd door hoge bomen.

Nynke en Jolien vertellen enthousiast over de inzet en samenwerking van de verschillende commissies binnen LHC in corona-tijd. Al snel na het sluiten van de sportclubs vanwege de maatregelen werd gezocht naar nieuwe manieren om via social media contact te houden met de leden én alvast voorbereidingen te treffen voor een herstart zodra dat mogelijk was.

Veel sportclubs hebben te maken met een terugloop van vrijwilligers. De vrijwilligerscommissie van LCH heeft daarom een aantal jaren geleden bewust ingezet op werving en positionering van vrijwilligers. Het resultaat is goed merkbaar door de goed gevulde commissies, de samenwerking en tomeloze inzet. Ook heeft de hockeyclub de afgelopen jaren werk gemaakt van 'het boeien en binden' van leden en hun ouders. Trainingen voor de jongste jeugd, familietoernooien, clubdagen, gezellige bardiensten en activiteiten voor alle leeftijden zorgen ervoor dat LHC een plek is voor de hele familie.

Nynke is daarvan het levende bewijs. Zelf bracht zij een groot deel van haar jeugd door bij LHC waar ook haar ouders actief waren en nog zijn. Inmiddels is zij lijncoördinator voor de leeftijdsgroep van haar eigen dochter. Omdat zij ook zelf speelt én haar man inmiddels is ingezet als barhoofd is een weekend met het hele gezin op de club niet ongebruikelijk.

Het mag duidelijk zijn dat de actie en gezelligheid van het weekend worden gemist door Nynke en Jolien. Er is geen twijfel over dat die straks wordt ingehaald en dat ook het vanwege corona uitgestelde lustrum (85 jaar LHC) volgend jaar groots gevierd gaat worden.

Wil je ook proberen of hockey wat voor je is? Tot aan de zomer mogen kinderen in Lochem bij alle sportclubs vrijblijvend komen meetrainen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden