De jongeren vinden het prachtig om voor de bewoners op te treden. Foto: Arjen Dieperink
De jongeren vinden het prachtig om voor de bewoners op te treden. Foto: Arjen Dieperink

Ouderen genieten van dansende kinderen

LOCHEM - De coronatijd zorgt voor veel aanpassingen. Dit geldt ook voor de bewoners van Tusselerhof die tijdelijk in het verblijf aan de Bosweg zijn ondergebracht. In een afgelegen plek in de tuin aan de Bosweg zaten enkele bewoners van de Tusselerhof te wachten op het optreden van de kinderen van het Jansstheater.

Door Arjen Dieperink

Een lint van oranje vlaggetjes vormde de afscheiding tussen de bewoners van de kinderen. Het idee om met de kinderen op te treden kwam van Elly Janssen. "Toen de coronatijd begon, lagen al mijn activiteiten stil. In het begin gaf ik lessen met het programma zoon.", laat Janssen weten terwijl ze de twaalf jongeren de plekken aanwijst waar ze mogen gaan staan. "Vorig jaar heb ik met de bewoners van de Tusselerhof beweging en muziek gedaan. Ik wist dat ze een prachtige tuin hebben. Omdat men geen bezoek mag ontvangen leek het mij leuk om te kijken of ik met de kinderen buiten mocht lesgeven."

Het idee werd door de provincie omarmt en er is zelfs een subsidie verstrekt zodat er ook materiaal kon worden aangeschaft om buiten les te kunnen geven. "Ik heb contact opgenomen met activiteitenbegeleidster Ingrid Weeink en zo zijn we nu al twee weken in de tuin aan het dansen terwijl de bewoners heerlijk toekijken. Op maandag treedt de demogroep twaalf plus op voor de benedenverdieping, de woensdag zijn de kinderen van acht en negen jaar aanwezig voor de eerste verdieping en de tweede verdieping ziet het optreden van de elf- en twaalfjarigen." Ondertussen zet Elly Janssen de muziek aan en het optreden begint. De optredens zijn niet toegankelijk en vinden in een afgesloten tuin, niet zichtbaar vanaf de weg, plaats.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden