Lochemer Kevin Swarthoff  gaat komend seizoen als trainer aan de slag bij de FC Twente / Heracles Academie. Foto: Arjen Dieperink
Lochemer Kevin Swarthoff gaat komend seizoen als trainer aan de slag bij de FC Twente / Heracles Academie. Foto: Arjen Dieperink

Keeperstrainer Kevin Swarthoff verlaat De Graafschap

LOCHEM - Hij begon bij Sportclub Lochem te voetballen en is tegenwoordig ook als keeperstrainer bezig. Als prof stapt Kevin Swarthoff binnenkort over van De Graafschap naar de FC Twente/Heracles Academie.

Door Arjen Dieperink

De kogel is voor Kevin Swarthoff door de kerk. Na zes seizoenen als keeperstrainer bij De Graafschap gaat hij deze club verlaten. "Het is een club waar ik als jonge trainer begon en waar ik mij als trainer verder heb kunnen ontwikkelen. Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen die velen in mij hebben gehad en het was zeker een leerzame tijd."

De Lochemer Kevin Swarthoff zit op het gesloten tuinterras van Mondani: "Ik heb bij De Graafschap altijd vol passie en gedrevenheid de trainingen gedaan. Het resulteerde dat veel jonge en belovende keepers uit mijn trainingsgroep werden gevraagd over te stappen naar onder andere Ajax of andere grote clubs." De resultaten van Swarthoffs trainingen bleven niet onopgemerkt. De naam Kevin Swarthoff zoemde al een tijd in de voetbalwereld. "Bij De Graafschap voelde ik mij thuis en ik zal ze erg missen. Toch wordt het tijd dat onze wegen scheiden. Voor mij is het van belang een nieuwe uitdaging aan te gaan die ik bij FC Twente/Heracles wel zie. Het is nog even wachten tot de corona-maatregelen worden versoepeld zodat ik kan beginnen. Ik sta te trappelen."

In een verklaring laat Dominique Scholten, Manager Academie weten: "Kevin Swarthoff speelde als keeper in de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV en voor Columbia en AZSV. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al behoorlijk wat ervaring in het vak. Hij gaat veel energie brengen, eisen stellen, maar kan zich ook in de jonge talenten verplaatsen." Op de vraag of hij ook nog de keeperstrainingen bij Sportclub Lochem blijft geven, is Swarthoff even stil. "Ik hoop het wel. Het hangt af van het programma van FC Twente/Heracles. Op dit moment kan ik er nog niets over kwijt."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden