PopPlay staat weer te popelen om te mogen optreden. Foto: Arjen Dieperink
PopPlay staat weer te popelen om te mogen optreden. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

PopPlay snakt weer naar het podium

Algemeen

LOCHEM/BORCULO - In het centrum van Borculo staat een huis uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Gitaarmuziek klinkt: dat moet het adres zijn waar het Lochemse duo PopPlay oefent.

Door Arjen Dieperink

Aan de keukentafel van Dianne Marsman speelt Buddy Wendersteyt op zijn gitaar. Dianne, het andere lid van PopPlay luistert op gepaste afstand naar Buddy's spel. Dat is al even geleden, want vanwege het corona-virus heeft het duo, dat iedere week in Borculo oefende, al een tijd lang niet meer samengespeeld. "Zo'n besmettingsdreiging moet je serieus nemen. Ik hou de regels wel in acht. Maar nu hebben wij besloten onze repetities weer op te pakken", zegt Buddy als de laatste klanken wegsterven.
Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt kennen elkaar uit de tijd van de Jan Ottinkband en de twee zijn goed op elkaar ingespeeld. PopPlay heeft akoestische (rock)ballads, countryrock en popsongs op het repertoire.

Filmen
Het duo heeft zich, nu bands nog maar voor een klein groepje mogen optreden, laten filmen door Paul van Druten. "Van Druten heeft een eigen YouTube-kanaal en laat daar veel muzikanten optreden. Zijn kanaal wordt door duizenden personen bekeken. Ons optreden is er ook te vinden en via hem zijn wij in contact gekomen met Sandra Vanreys." Wendersteyt is duidelijk trots op zijn contact met de zangeres/zangcoach en songwriter. Sandra Vanreys groeide in de vijfendertig jaar dat zij op de bühne staat uit van countryzangeres tot allround zangeres in diverse muziekstijlen. "Wij zijn bij haar op bezoek geweest en hebben op haar veranda Sandra's zomersessies opgenomen."
Sinds vrijdag 19 juni is het optreden op het YouTube-kanaal van Van Druten en op Facebook te bekijken. Tijdens het optreden worden vier song ten gehore gebracht, van onder meer Crowded House, Mark Knopfler en Supertramp. Het duo speelt veel bekende nummers maar schrijft ook met regelmaat eigen songs. Behalve mooie momenten hebben ze allebei ook ervaren dat muziek en zang in trieste momenten kan worden gebruikt. Dat bewuste optreden bracht toen troost en was een uitlaatklep bij het afscheid van dierbaren.

Optreden
Met inachtneming van de RIVM-regels heeft het duo al wel opgetreden bij enkele feestjes. "Het is niet eenvoudig", reageert Dianne, "met ons meegerekend mogen er maar dertig personen aanwezig zijn." Buddy glimlacht: "Als er een barbecue en lekker eten is, kom ik altijd." Maar verder zijn bijna alle boekingen van het duo geannuleerd. Ze zouden dit jaar een goed jaar hebben gehad als alle optredens door waren gegaan. "Wij zijn net als alle andere muzikanten, beroeps of amateurs, werkloos. Alles ligt plat", zegt Buddy.
Het eerste openbare optreden staat voor volgende maand gepland. "Op de vijfentwintigste juli hopen wij in Grand Café Hendrixen weer het podium op te kunnen. Er is nog wel een voorbehoud omdat wij nog niet weten in hoeverre de maatregelen tegen die tijd door de regering zijn versoepeld", laat het duo weten. En op 19 juli hebben ze in Lochem nog een privé-optreden, bij een goede vriend. Een ding is zeker: zodra de RIVM-regels worden versoepeld zal men PopPlay weer regelmatig zien optreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant