Erna Wagenaar en Sjoukje Kunne (op het beeldscherm) spreken met warmte over 'hun' BIC. Foto: Arjen Dieperink
Erna Wagenaar en Sjoukje Kunne (op het beeldscherm) spreken met warmte over 'hun' BIC. Foto: Arjen Dieperink (Arjen Dieperink)

BIC hoopt op september

LOCHEM - Aan de Noorderwal in Lochem huist het Bezielend Inspiratie Centrum, of kortweg BIC. Het is gevestigd in de voormalige Apostolische kerk. Het BIC is in deze tijd nog gesloten maar hoopt in september weer open te kunnen.

Door Arjen Dieperink

De deur bij Erna Wagenaar zwaait open. Even later maakt ze aan tafel een beeldverbinding met Sjoukje Kunne. Beide dames behoren bij het BIC dat nu ruim vijf jaar bestaat. Het is in die tijd uitgegroeid tot een lokaal en regionaal centrum voor ontmoeting, ontspanning en inspiratie, waarbij beleving voorop staat. "Wij staan voor: Verwonderen, Verbinden, Vertrouwen en Verdiepen", benadrukt Sjoukje via de computer.
Van het BIC wordt door verschillende groepen gebruikt gemaakt. Daarbij zijn onder meer de Zonnebloem, het taalcoach-maatje en alleenstaanden. Erna is over één ding duidelijk: "Niet iedereen kan zomaar bij ons de ruimte gebruiken. Ten eerste vragen wij waarom men niet naar bijvoorbeeld Bousema gaat of het Stadshuus. En dan komt nog de vraag of de activiteit wel bij ons centrum past."

Feestelijke opening
Het BIC aan de Noorderwal is nog steeds gesloten. In september denkt met de deuren weer feestelijk te kunnen openen. Het goede nieuws dat BIC nu heeft is dat de mini-bieb wel toegankelijk is en nauwgezet wordt bijgehouden. Deze is zelfs uitgebreid met speelgoed dat door de Stichting Welzijn Lochem wordt verzorgd. Ook doet het BIC mee aan de berenspeurtocht.
Toch is er in die periode hard gewerkt in het BIC, vertelt Erna Wagenaar trots: "Wel hebben de sluiting nuttig gebruikt. De tuin kreeg een metamorfose en er werd een nieuwe keuken geplaatst. Ook de ruimtes zijn aangepast."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden