Lochems centrum kleurde zaterdagmiddag helemaal rood vanwege een paar honderd kerstmannen. Zij deden mee aan de Santa Run.
Lochems centrum kleurde zaterdagmiddag helemaal rood vanwege een paar honderd kerstmannen. Zij deden mee aan de Santa Run. (Foto: Leo Polhuys)

Santa's rennen zes mille bij elkaar

Het winkelend publiek in het centrum van Lochem keek afgelopen zaterdagmiddag verbaasd op. LInks en rechts schoten kerstmannen door de straten. Sommigen hadden de vaart er goed in, anderen deden het kalm aan. Het ging om deelnemers aan de vierde Santa Run van Rotary Barchem - Berkel. In totaal werd er 6250 euro bij elkaar gerend voor Stichting Leergeld.

Zutphen - De kerstmannen-, vrouwen en kinderen vertrokken net even voor vier uur voor hun vier kilometer lange loop na de opwarming. Niet iedereen liep trouwens, Christa en Annelieke zaten in een rolstoel en er was een kar met deelnemers die werd geduwd. Marja Eggink van de organiserende Rotary toonde zich blij verheugd met de opkomst van bijna tweehonderd deelnemers. '' Het is de vierde keer dat we de Santa Run houden en de eerste keer bij daglicht We zullen gaan evalueren hoe dat laatste is bevallen.'' Er deden ook complete groepen mee, zoals het G-team van de Witkampers en studentenvereniging De Roeiers uit Utrecht. Way2Fit was met dertig lopers de grootste groep en ontving daarvoor een prijs van 250 euro. Dit bedrag werd onder luid applaus na afloop meteen doorgesluisd naar Leergeld. Joost Tempelman van deze stichting was aangenaam verrast toen hij de cheque met de ruim zesduizend euro in ontvangst nam,

Gezelligheid

Tegen half vijf waren de eerste deelnemers alweer terug. Onderweg stonden verkeersregelaars, die niet geheel konden voorkomen dat sommigen toch even verkeerd liepen. '' Welke kant moet ik op? '' vroeg een jong deelnemertje zich af, komende vanuit de Molenstraat. '' Die kant,'' wees een vriendelijke meneer, waarna het jochie zijn weg voortzette richting finish op de Markt. Voor deelnemer Eric Franken was de Santa Run letterlijk een thuiswedstrijd. '' Ik kwam twee keer langs mijn huis aan de Molenstraat,'' zegt de Lochemmer nog nagenietend.'' Anja Franken: Het was erg leuk om te doen.'' Ook Erics nichtje Maartje van tien heeft meegelopen.'' De gezelligheid is leuk maar we lopen natuurlijk in de eerste plaats voor het goede doel.''

Meer berichten

Shopbox