Geen paard in de gang maar een pony in de slaapkamer | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Geen paard in de gang maar een pony in de slaapkamer

Ponyclub Eefde op bezoek bij Sutfene locatie Het Spijk

EEFDE - Paarden hebben een bijzondere aantrekkingskracht op de meeste mensen. Of ze nu 9 zijn of 90. Ponyclub Eefde bezocht daarom met haar maandelijkse Open Middag op 28 juni het Sutfene woonzorgcentrum Het Spijk in Eefde. Kinderen mochten aaien, borstelen en een rondje rijden door het bos. Of zelfs door een slaapkamer.

Tjitske Ypma vertelt namens de organisatie: “Het was geweldig leuk om te doen. Het personeel was heel vriendelijk en enthousiast en nodigde ons zelfs uit om met de Shetlander binnen te komen bij het bed van een bewoonster. Die werd daar heel blij van. En pony Kasper? Die was niet te beroerd even te helpen met bedden afhalen, haha.”
Buiten was het ook goed toeven in het bos en rond de parkeerplaatsen. Ouderen kwamen met hun rollator langs om Evita, Kees, Jessica en Kasper te bewonderen of te aaien. Sommigen haalden herinneringen op aan vroeger, toen ze zelf naar de paardenkeuring gingen. Ze aaiden de zachte paardenneuzen. Albert Roording van de Ponyclub verzorgde een hapje en een drankje en allerlei paardenvrouwen en -tieners hielpen de kleintjes met tochtjes maken. Die genoten ervan, of ze zich nu ridder waanden of prinses. Ter afsluiting namen ruiters en paarden een frisse duik in de Eefsche beek. Uiteraard werd alle poep opgeruimd.
De komende maand is het zomervakantie, maar in september begint Ponyclub Eefde met de nieuwe reeks Open Middagen. Altijd op de vierde zondagmiddag van de maand. Op de facebookpagina ponyclub-eefde is alle informatie te vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden