Wim Bruil (l.) en Bas Kervel werden afgelopen week in het zonnetje gezet. Foto: Arjen Dieperink
Wim Bruil (l.) en Bas Kervel werden afgelopen week in het zonnetje gezet. Foto: Arjen Dieperink (Arjen Dieperink)

IJsselmeeuwen zet leden in het zonnetje

Door Arjen Dieperink

EEFDE - Op het terras van grand café De Sluis in Eefde heerste vorige week een gezellige drukte. Vlaggetjes van met het opschrift vijfentwintig, hingen boven de mensen te wapperen. De Zutphense zwem- en poloclub De IJsselmeeuwen was er bijeen om twee leden in het zonnetje te zetten. En die weten nog nergens van, laat Nick Fiege zich ontvallen.

Fiege is net als de andere aanwezigen lid van IJsselmeeuwen, opgericht op 10 december 1964 en inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van ongeveer vijfhonderd leden. Een vereniging met verschillende sporten en activiteiten voor alle leeftijden, zoal waterpolo, wedstrijd- en recreatief zwemmen, de Dolfijn (zwemmen voor verstandelijk beperken) en zwemles.
De feestelijke bijeenkomst is bedoeld voor Bas Kervel en Wim Bruil. Waterpoloër Kervel had zich voor de trainingsavond afgemeld. Samen met zijn vrouw zouden ze een echo van hun eerste zwangerschap krijgen. Intussen bereiden zijn mede-(oud)-spelers zich voor om hem feestelijk te ontvangen.
Guido Bink, voorzitter van de waterpologroep, is trots hetgeen de groep heeft gepresteerd en de jarenlange prestaties van Bas Kervel. "Maar wij zetten vandaag, op de dag waarop wij vijf jaar geleden voor de laatste keer onze trainingsavond in het Graaf Ottobad hadden, ook Wim Bruil in het zonnetje." Die weet ook nog nergens van en denkt uitsluitend dat hij voor Bas Kervel aanwezig is. Op het terras lacht hij met de maten. "Wim is al vijfendertig jaar betrokken bij heren 1. Mede door zijn betrokkenheid heeft dit team zo lang goede prestaties kunnen leveren."
Ondertussen wordt de auto van Bas Kervel opgemerkt. Zijn vrouw Melina heeft haar man met een smoes naar De Sluis gereden. Kervel speelt al vijfentwintig jaar de Heren 1. "Ik ben eigenlijk na mijn zwemles blijven hangen. Hierdoor kwam ik in contact met het waterpolo en ik was direct verkocht", laat Kervel lachend weten. Hij ontkent een geheim te hebben waardoor hij zo lang op hoog niveau kon spelen: "Ik train met grote regelmaat en eet gewoon. Dat ik zo lang op dit niveau kan spelen kan misschien ook te maken hebben met gebrek aan goede aanwas."

Slapeloos
Zijn wens is om zo lang mogelijk bij Heren 1 te blijven spelen. De toekomstige vader is niet bang dat zijn aanstaande kleine roet in het eten zal gooien door hem slapeloze nachten te bezorgen. "Ons kind verwachten wij in de zomer. Wij hebben dan een zomerstop. Na de zomerstop zullen de slapeloze nachten wel voorbij zijn." verwacht hij.
"Heren 1 speelt al jaren stabiel in de derde klasse bond met twee keer een promotie naar de tweede klasse bond (Top vijftig teams van Nederland). De eerste promotie naar de tweede klas was in het seizoen van 2004-2005 en de tweede promotie naar de tweede klas was in het seizoen van 2016-2017. Bas Kervel is de enige speler van de IJsselmeeuwen die twee keer in de tweede klasse bond heeft gespeeld", vertelt Nick Fiege. "Veel spelers die de promotie van 2004-2005 hebben meegemaakt zijn ondertussen gestopt, bij een andere vereniging gaan spelen of naar een lager team overgestapt. Spelers die in het seizoen 2016-2017 kampioen zijn geworden waren nog te jong om er in 2004-2005 bij te zijn geweest", aldus Fiege.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden