Flexfamily gaat digitaal met Maqqie | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Leontien en Louise van Maqqui. Foto: PR
Leontien en Louise van Maqqui. Foto: PR

Flexfamily gaat digitaal met Maqqie

Iedereen kan zelf online z'n uitzendwerk regelen

ACHTERHOEK - Wie als werkgever bij het selecteren, inhuren en verlonen van vast of tijdelijk personeel alles zelf online wil regelen, zonder ook maar enig werkgeversrisico, of wie werk zoekt en snel en gemakkelijk aan de slag wil via één handige app, kan dat allemaal regelen via Maqqie, hét online werkplatform van Nederland. “Maqqie is een 100% digitaal uitzendbureau en interessant voor iedere werkgever die graag zelf aan de knoppen zit en kosten wil besparen”, zegt Leontien Wolters, verantwoordelijk voor Maqqie Oost Nederland.

100% digitaal uitzenden
Met Maqqie is het vinden en regelen van werk ‘een makkie’, dat is de belofte van het platform. Via dit digitale werkplatform regelen werknemers én werkgevers zelf alles snel en voordeling online. Zonder tussenkomst van een intercedent. Maqqie bevat cv's van kandidaten; van scholieren op zoek naar een bijbaan tot uitzendkrachten en zzp'ers. Werkgevers maken zelf vacatures aan die gratis worden doorgeplaatst naar de grotere jobboards. Wanneer er een match volgt en kandidaat en werkgever het eens zijn over het uurtarief, dan regelt de app volautomatisch alle juridische, fiscale en administratieve rompslomp. Conform voor die branche geldende CAO, mét sociale zekerheid en pensioen. Ook de planning, urenregistratie en verwerking verlopen via Maqqie. Het platform is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid, is NEN 4400 -1 gecertificeerd en voldoet aan de regels vanuit de WAADI. Omdat alles geautomatiseerd en gecertificeerd is, betekent dit voor de werknemer dat hij weet dat hij altijd krijgt waar hij recht op heeft. Maqqie is het eerste werkplatform waarbij alles voor iedereen 100% goed geregeld is.

Kostenbesparing voor werkgevers
Snel en eerlijk: Maqqie is een volledig digitaal en geautomatiseerd uitzendbureau. Het is 24/7 toegankelijk voor zowel opdrachtgever als kandidaat waarbij het proces volledig transparant is. Dit geldt tevens voor de tariefstelling. Werkgevers betalen voor de online dienstverlening de kostprijs plus zeven procent. Hierdoor besparen ze aanzienlijk in hun kosten. Een rekensom verduidelijkt: Uitgaande van een bruto uurloon van 10,00 wordt het tarief bij Maqqie 16,79 euro ( 10,00 x kostprijsfactor 1.57 + 7%) daar waar het tarief van reguliere uitzendorganisaties al snel naar 18,37 (10,00 x kostprijsfactor 1.57 + 17%) per gewerkt uur gaat. Dit betekent een besparing van 1,58 euro per gewerkt uur. Zeker in deze onzekere coronacrisistijd is dit voor werkgevers een belangrijke overweging om iemand via Maqqie in dienst te nemen of te houden.

De slimme algoritmes en geautomatiseerde processen van het online werkplatform zorgen ook voor nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Zo is Maqqie volgens Louise Handstede, accountmanager bij Maqqie in Oost-Nederland, heel interessant voor het aantrekken van millennials die een baan, een stage of leerwerkplek zoeken. “Millennials regelen het liefst alles online op een moment waarop het hen uitkomt. Door de 24/7 online bereikbaarheid is het op deze manier makkelijk om jezelf in de markt te zetten. De administratie is iedere keer snel geregeld en zelfs bij meerdere bijbanen tegelijk vind je alle gegevens terug op slechts één loonstrook. Voor werkgevers scheelt het vervolgens tijd en moeite om kandidaten te vinden”, zegt Louise. Zo brengt Maqqie vraag en aanbod bij elkaar. Wat Maqqie met name onderscheidt van andere vacaturesites is dat de dienstverlening niet ophoudt na het totstandkomen van een match. Het grote verschil wordt gemaakt door de makkelijke, open en transparante administratie, het uitbetalen van het salaris en het facturatieproces.

Alles online geregeld zonder werkgeversrisico
“De beloning is volledig volgens de juiste CAO geregeld. Juridisch volgen we uiteraard de laatste wet- en regelgeving van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)”, vult Leontien Wolters aan. Hierdoor lopen bedrijven geen risico op eventuele naheffingen of claims van de fiscus. In welke vorm iemand aan de slag gaat bij de nieuwe opdrachtgever maakt voor Maqqie niet uit. Het online uitzendplatform regelt naast uitzenden en detacheren ook stagevergoedingen. Daarnaast verzorgt het de administratie rondom inhuur van zzp'ers, BBL'ers, en biedt het de mogelijkheid tot Open Payroll. Op dit moment hebben zich ruim 600 bedrijven en 10.000 werknemers ingeschreven op het landelijke platform. Leontien Wolters: “Duizend werkzame Maqqers in Oost-Nederland binnen een jaar is ons doel. Door verschillende branches te benaderen gaan we de komende maanden bouwen aan onze naamsbekendheid. We zijn inmiddels gestart in de horeca en gaan Maqqie de komende maanden uitbreiden naar meerdere branches in onze regio, zoals bijvoorbeeld de zorg."


maqqie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden