De Brasem en de Gouden Karper organiseren visdagen voor de kinderen | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
V.l.n.r. Gwendola Hietbrink (14), Tim van Wenum (12) en Gijs Keizer (11). Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r. Gwendola Hietbrink (14), Tim van Wenum (12) en Gijs Keizer (11). Foto: Arjen Dieperink

De Brasem en de Gouden Karper organiseren visdagen voor de kinderen

ZWIEP - Achter bij Restaurant en Spelerij de Witte Wieven is een visvijver, deze wordt onderhouden door de visverenigingen uit Laren en Lochem. Tot en met 26 augustus kunnen kinderen tot en met 15 jaar hier iedere woensdag terecht om onder begeleiding te komen vissen.

Door Arjen Dieperink

Het is gezellig druk op het terras van Restaurant en Spelerij de Witte Wieven. Kinderen hollen van het ene speeltoestel naar het andere en de ouderen vermaken zich wel met een drankje en een hapje. Het pad volgend naar achteren, komt men bij de visvijver terecht.

Wim Langeler is bestuurslid van de visvereniging de Gouden karper uit Laren, Rob Driessen behoort bij de visvereniging De Brasem uit Lochem. De heren lopen met andere leden van de beide verenigingen rond om de kinderen te assisteren. "Men mag hier uitsluitend met een vaste hengel vissen", laat Driessen weten. Tot en met 26 augustus kunnen de kinderen tot en met vijftien jaar er vissen. Rondom de vijver zijn visplekken gecreëerd. Rob Driessen: "Wel dient men zich er voor op te geven, dat kan bij mij of bij Wim".

Kampioen steurvissen 2019, Gwendola Hietbrink (14) laat ondertussen zien dat zij nog steeds de nummer een kan zijn. Ook Tim van Wenum en Gijs Kiezer laten hun vistechniek zien. Terwijl hij snel een schepnet pakt wil Wim Langeler wel iets kwijt over het hengelen. "Door het vissen met een vaste hengel krijg je veel meer gevoel waar je mee bezig bent". Bij de tweede poging schept hij de steur die aan de hengel van Gwendola Hietbrink zat aan de kant.

Een jongetje komt met zijn vader aangelopen om te kijken wat er loos is. "Wil je de vis aaien?", vraagt Langeler. Aangemoedigd door zijn vader gaat het kind door de knieën en 'aait' de steur. Snel wordt hij door zijn vader met de steur van tweeënzestig centimeter lang gefotografeerd en gaat de vis weer het water in.

Op 20 september worden de jeugdwedstrijden georganiseerd. Voor opgave en informatie voor de op woensdagen georganiseerde visdagen kan men per mail contact opnemen.


wimlangeler@live.nl

robert1956rob@gmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden