De Berkel kon weer 21 zwemdiploma's uitreiken | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

De Berkel kon weer 21 zwemdiploma's uitreiken

ALMEN - Vele kinderen stonden vorige maand verwachtingsvol te trappelen om één of meerdere zwemdiploma’s te halen in buitenzwembad De Berkel in Almen. Ook voor de zwemjuffen Fennie en Anja was het spannend geweest, of het nog zou gebeuren. Maar uiteindelijk kwam het nog goed en konden er maar liefst 21 diploma's worden uitgereikt.

Op 16 mei mocht het zwembad alsnog open. Het water zorgde voor een aangename start omdat het al enige weken was verwarmd door de zonnecollectoren. Er werd alles aan gedaan om de verschillende zwemlessen voor kinderen met al enige zwemervaring te hervatten. Met strikte voorzorgen werd er bijna dagelijks les gegeven voor diploma A, B, C of zwemvaardigheid. Geen warme douche, niet te lang in de kleedkamers blijven en niet even spelen op speeltoestellen na afloop. De positiviteit van eenieder en dankbaarheid dat er toch zwemlessen gegeven mochten worden zorgden er echter voor dat dit geen issues waren.

Klein feestje
Dit enthousiasme onder allen leidde er uiteindelijk toe dat op dinsdagavond 14 juli en woensdagavond 15 juli wel 21 kinderen konden afzwemmen voor hun A-, B- of C-diploma. Ondanks de beperkende maatregelen kon hier toch op beide dagen een klein feestje van gemaakt worden waar naast de ouders ook grootouders van mee konden genieten. Rondom het hele zwembad stonden stoelen en parasols op de goede afstand van elkaar waardoor aanwezigen op een veilige manier de vaardigheden van alle zwemmers konden aanschouwen.
En de kinderen lieten zien dat zij hard hadden geoefend om aan de officiële NRZ-eisen voor de verschillende diploma’s te voldoen. De inzet van de kinderen en de zwemjuffen heeft tot een spetterend resultaat geleid: alle kinderen slaagden. Met nog ruim een maand zwemles voor de boeg stroomden veel kinderen door om nog een volgend diploma te halen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden