Corine Noordhoek, locatiemanager bij Pro Sectute, in het Atrium van Tusselerhof. Foto: Arjen Dieperink
Corine Noordhoek, locatiemanager bij Pro Sectute, in het Atrium van Tusselerhof. Foto: Arjen Dieperink

Tusselerhof en Tusselerstate binnenkort bewoond

LOCHEM - Twee weken geleden werd de nieuwbouw van het voormalige Tusselerhof opgeleverd aan Pro Senectute. Binnen twee maanden zullen de (nieuwe) bewoners er zitten.

Door Arjen Dieperink

Coryne Noordhoek, locatiemanager bij Pro Senectute, kijkt tevreden naar de nieuwbouw op het terrein van het oude Tusselerhof. "Twee weken geleden is het gebouw van ons geworden", laat ze trots weten. In juni 2018 hebben de bewoners Tusselerhof verlaten en zijn zo lang ondergebracht in het voormalige St. Joseph aan de Bosweg. Het oude Tusselerhof heeft plaatsgemaakt voor nieuwbouw. "Als je voor de hoofdingang staat, dan wordt het rechtergedeelte van het gebouw Tusselerhof en het linkergedeelte heet Tusselertaete. Daar komen mensen in ruime huurappartementen te wonen. Voor thuiszorg, lichte zorg tot intensieve zorg of andere ondersteuning, waaronder een dienstenpakket met maaltijden en activiteiten en service kan men dan bij ons terecht. Zij wonen er zelfstandig. Wij kunnen nu veel beter zorg verlenen dan voorheen. De bewoners in de Tusselerhof kunnen vrij door het gebouw bewegen.", laat Noordhoek weten, terwijl ze ondertussen plastichoesjes over haar schoenzolen heentrekt. "Nu moet het nog, ter bescherming van de vloer. Binnenkort kun je er gewoon binnen lopen. Dit wordt het centrale punt in het gebouw, onze horeca , hier komt een Grand café . Men kan er een hapje en een drankje nuttigen."

Trots loopt de locatiemanager door het gebouw. "In Tusselerhof zijn de appartementen ruim opgezet, veel ruimer dan onze bewoners in de tijdelijke huisvesting gewend zijn en van alle nieuwste technieken voorzien. Op iedere kamer kan men de temperatuur regelen." De woonkamer is tevens de slaapkamer van de bewoner. De douche en toilet geven een ruime indruk. Opvallend zijn de huiskamers van Tusselerhof, het kookeiland valt direct in het zicht. " Van deze ruimtes hebben wij er vier . Iedere huiskamer heeft een andere kleur. Hier kunnen onze bewoners eten, drinken en relaxen in het zitgedeelte. Ons personeel begeleidt de bewoners bij het eten wat in deze huiskamers wordt bereid via inductie. Dat is voor onze bewoners wel net zo veilig."

In het atrium is men druk aan het vegen."Dit is ook een open ontmoetingsruimte". De bewoners kunnen ook buiten zich vertoeven. De tuin is bij deze vleugel omringd door een laag hekwerk. "Het idee van gesloten willen wij niet zijn. In de tuin komen er terrasjes en valt voor de bewoners het een en ander te beleven. Ook komt er in het gebouw een belevingshoek met bijvoorbeeld een hoekje dat uitnodigt tot het verzorgen van een pop en een bioscoop hoekje", zo laat ze weten. "In drie etappes gaan wij de bewoners van de Bosweg naar dit gebouw verhuizen. De eerste groep bestaat uit vijftien personen, een dag later komt de tweede groep en dag drie moet iedereen zijn overgebracht. Alles gebeurt in de week van zeven september. Wij hopen dat half oktober de corona-maatregelen zijn versoepeld zodat wij met iedereen die een bijdrage aan de nieuwbouw heeft geleverd, personeel, mantelzorgers en vrijwilligers gezamenlijk het glas kunnen heffen op de nieuwbouw."

De wooncomplexen Hoog Langen (Barchemseweg) en Stadenbos (Tusselerweg) waren tot 30 juni nog in eigendom van Pro Senectute. Inmiddels zijn de complexen verkocht aan de Holland Immo Group. Info: www.pro-senectute.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden