Laatste OpenTuinendag De Wildenborch in 2020 | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
De voorzijde van buitenplaats De Wildenborch in Vorden. Foto: PR
De voorzijde van buitenplaats De Wildenborch in Vorden. Foto: PR ( )

Laatste OpenTuinendag De Wildenborch in 2020

Flaneren in romantische sferen

VORDEN - De tuinen van buitenplaats De Wildenborch, gelegen in de Achterhoek, tussen Lochem en Vorden aan de Wildenborchseweg 20 zijn op zondag 9 augustus voor het laatst dit jaar geopend. Tuinliefhebbers en wandelaars kunnen nog één keer genieten van een wandeling langs de bloemen- en bomenpracht in Vorden. De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De tuinen van De Wildenborch, aangelegd in de 19de eeuw in de romantische Engelse landschapsstijl, zijn slechts enkele dagen per jaar geopend. In de zomer liggen de tuinen er op hun mooist bij: de borders staan in bloei, het gras geurt en de bomen staan nog volop in hun blad.
Wie langs de uitgezette route door de tuinen wandelt, treft bovendien zeldzame tuinbeelden aan, zoals het 17de-eeuwse beeld van Daphne en Apollo of de ondeugende satyr. Ook jonge kinderen hoeven zich niet te vervelen: zij kunnen de speciale Kabouterroute ontdekken.
De Theeschenkerij in het Koetshuis is weer als vanouds geopend. Hier kunnen bezoekers terecht voor koffie, thee, drankjes en lekkernijen. Ook worden er plantjes en honing verkocht.
De entree bedraagt 6,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Zowel bij de kassa (entree) als de Theeschenkerij kan alleen met pin (of mobiel) betaald worden. Alle inkomsten komen ten goede aan het tuinonderhoud.
Parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de parkeerregelaars. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd.


www.wildenborch.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden