Foto: Arjen Dieperink / Artist-impression (L&O Architecten)

Nieuwe plannen voor kantoor Rabobank in Lochem

Lochem - Het kantoor van de Rabobank aan de Markt 11 tot en met 13 in Lochem is verkocht. Er komen in totaal achttien appartementen in verschillende groottes, variërend van 70 tot 110 m2 op de eerste en tweede verdieping. De begane grond van het gebouw behoudt haar retail-functie. De Rabobank betrekt hier eind 2018 haar advieskantoor. De naam van het gebouw zal worden gewijzigd in De NyeMarkt.

Eigenaar en projectontwikkelaar NyStaete Group uit Oldenzaal. Eric Nijkamp, directeur van NyStaete Group: "We willen graag invulling geven aan de wens om voor de lokale gemeenschap betaalbare stadsappartementen te ontwikkelen. Er bestaat in Lochem namelijk een grote behoefte aan appartementen in het middensegment. Deze plek in het centrum is hiervoor uitermate geschikt. We werken in dit plan nauw samen met de Rabobank."


"Die samenwerking betekent dat we onderling snel kunnen schakelen in het belang van de potentiële koper," aldus Maarten Kuiper, directeur Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. "We zijn in een vroeg stadium betrokken bij dit plan, weten wat de mogelijkheden zijn en kennen de markt. De Rabobank speelt steeds meer in op de vraag. Een hypotheek die binnen een week kan worden geregeld, is tegenwoordig iets wat de klant verwacht en wat wij kunnen bieden.


Het pand ligt op een prachtige centrale plek in Lochem en beschikt over voldoende eigen parkeermogelijkheid onder het naast gelegen appartementencomplex Brouwershof.
De huidige gevel zal worden vervangen, opnieuw worden geïsoleerd en gemoderniseerd. Met de vernieuwde uitstraling zal het pand weer een passende en prominente plaats innemen op de markt. Er blijkt veel vraag te zijn naar de nog overige te verhuren commerciële ruimtes nu dit weer een prima zichtlocatie wordt. L&O architecten uit Haaksbergen is verantwoordelijk voor de vernieuwde indeling en het ontwerp.


Verkoop van de nog beschikbare koopappartementen zal worden opgestart medio februari. Gemeente Lochem is enthousiast over deze gecombineerde invulling van retail en appartementen. Wethouder Bert Groot Wesseldijk: "ik ben blij dat dit pand na zoveel jaren weer een bestemming krijgt. Dit is een mooie ontwikkeling voor het centrum van Lochem. Vanuit de gemeente verlenen we graag onze medewerking om deze plannen te realiseren. Ook onderzoeken we samen de mogelijkheid om hiervoor een bijdrage van de Provincie te krijgen uit het programma 'Steengoed benutten'. De subsidie uit 'Steengoed benutten' is bedoeld om leegstand tegen te gaan."

Meer berichten

Shopbox