Foto:

Oefenwedstrijd SP Lochem tegen de selectie van SC Cambuur O21

LOCHEM - Op zaterdag 8 augustus speelt Sportclub Lochem een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur O21. De wedstrijd begint om 19.00 uur, de toegang is gratis.

Cambuur O21 slaat haar trainingskamp volgende week op in Gelselaar. De wedstrijd tegen Lochem is de eerste waarin trainer Jeroen Burghout zijn nieuwe ploeg in actie kan zien. Burghout, afkomstig is uit Apeldoorn en in het verleden onder meer trainer was van SC Grol, is nieuw bij de Friese club. En ook het O21 team is helemaal nieuw, want de nieuwe competitie voor voetballers tot 21 jaar wordt komend seizoen voor het eerst gespeeld. Van de 34 profclubs in Nederland hebben zich 23 teams ingeschreven. De nieuwe competitie vervangt de beloftencompetitie op de maandagavond. Clubs als Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht doen niet mee, omdat zij met hun beloften in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen.

Burghout kijkt enorm uit naar zijn nieuwe voetbalavontuur. "Ik ben een ambitieuze trainer en de overstap naar een BVO is voor mij een prachtige stap. Wat me in mijn eerste weken bij Cambuur is opgevallen, is dat de club enorm leeft in Friesland. Ik had dat idee altijd van Heerenveen, maar mensen in de wijde omgeving zijn echt helemaal gek van deze club." Vanaf volgende week maakt Burghout kennis met zijn nieuwe ploeg. "Veel spelers komen uit de O19 van vorig jaar, maar er zijn ook enkele nieuwe spelers bij. Een enkeling heeft vorig seizioen met de hoofdmacht meegedaan. In de wedstrijd tegen Lochem kan ik ik mijn spelers voor het eerst aan het werk zien en daar kijk ik enorm naar uit."

Dat zijn nieuwe club tegen Lochem oefent, is niet toevallig. "Ik ken Lochem nog van mijn tijd bij Grol en heb het altijd een hele mooie vereniging gevonden, met bovendien een prachtige accommodatie. En Henry Golstein ken ik nog van mijn tijd bij Grol, dus dat lijntje was snel gelegd."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden