Eind augustus geen feestelijke optocht tijdens het Barchems Feest. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen.
Eind augustus geen feestelijke optocht tijdens het Barchems Feest. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen.

Barchem krijgt toch zijn Feestweek

Openluchtdienst, seniorenquiz, muziekbingo, jeugdzeskamp en versierde straten

BARCHEM - Zoals het Barchems feest in voorgaande jaren steevast werd gevierd zal het door de corona-maatregelen dit jaar niet gaan. Maar toch is er eind augustus een aantal activiteiten gepland om er toch nog een speciale feestweek van te maken.

Begonnen wordt met een openluchtdienst op het Dorpsplein, op zondag 23 augustus om 10.00 uur. Het wordt een feestelijke viering, met een spel, waaraan kinderen mee kunnen doen. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zondag 30 augustus.
Dan is er een quiz voor de senioren. Deelname is gratis. De quiz is op papier en kan aangevraagd worden bij Jo Slotboom, tel. 0573-441692, bij Anneke Koeleman, tel. 06-12580421 of via de mail bij secretariaat@contact-barchem.nl. Opgeven voor 21 augustus. De quiz wordt dan op maandag 24 augustus rondgebracht en de oplossing kan tot donderdag 27 augustus uiterlijk 20.00 uur worden doorgegeven aan de bovenstaande personen of in de brievenbus bij Zwiepseweg 5. De winnende prijzen worden vrijdag 28 augustus tijdens de online muziekbingo rondgebracht.

Muziek
Op vrijdagavond was het de laatste jaren tijdens het Barchems Feest groot feest in dorpshuis ‘t Onderschoer met live muziek en disco voor jong en oud. Ook tijdens dit alternatieve Barchems Feest staat de vrijdagavond in teken van muziek. Er wordt een online muziekbingo georganiseerd. Gewoon vanuit de eigen huiskamer of terras eventueel samen met anderen, niet te grote groep, en op anderhalve meter uiteraard. Via een live verbinding vanaf de computer, laptop of telefoon kan er gespeeld worden. De camera van de deelnemers thuis is aan, zodat iedereen kan zien wat er op de verschillende locaties gebeurt. Het geluid is wel uit. De organisatie zorgt voor afwisselende muzieknummers en die kunnen dan aangevinkt worden op de bingokaarten die de deelnemers hebben ontvangen. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen maar het gaat om de gezelligheid want tijdens de bingo is er voldoende tijd om te kletsen, eten en drinken, te swingen of mee te zingen.
De bingoprijzen worden dezelfde avond uitgereikt. Middels een live verbinding zal een speciaal prijzenteam op vrijdagavond de prijzen komen brengen van de seniorenquiz en de muziekbingo. Deelname aan de muziekbingo is gratis. Aanmelden daarvoor kan tot en met woensdag 26 augustus 18.00 uur door een mail te sturen naar muziekbingobarchem@gmail.com. In de mail aangeven wat de locatie is op 28 augustus en hoeveel bingokaarten gewenst zijn. De bingokaarten worden op vrijdag de 28ste op locatie bezorgd

Jeugd zeskamp
Dan is zaterdagmiddag 29 augustus voor de jeugd. Spel, zeskamp (met en zonder water), een draaimolen, iets te eten en te drinken voor de jeugd tot en met zestien jaar. Voor de zeskamp kunnen kinderen opgegeven worden bij jeugdcommissiebarchem@gmail.com. Deze middag vindt bij Recreatiecentrum De Heksenlaak en bij slecht weer zal het zich in de manege afspelen. Ouders kunnen op het terras terecht, uiteraard met 1,5 meter afstand.

Versierde straten
Deze activiteiten zijn georganiseerd door Vereniging Contact Barchem in samenwerking met de werkgroepen Jeugd, Barchkamp, Dorpskwis, Soos, de Zonnebloem, WoonPlus, Hervormde Gemeente en de HiB. De HiB zorgt zaterdagavond voor muziek op het terras bij De Heksenlaak. Alle activiteiten kunnen doorgaan met inachtneming van de regels rond het corona-virus, dus 1,5 meter afstand en thuisblijven bij ziekteklachten. De organisatoren hopen dat veel straten versierd zullen zijn in Barchem en dat de vlag wordt uitgestoken op 29 augustus, zodat het een speciale Barchemse week gaat worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden