Joop Cornelis overhandigt de cheque aan Rieky Koert. Foto: Arjen Dieperink
Joop Cornelis overhandigt de cheque aan Rieky Koert. Foto: Arjen Dieperink (Arjen Dieperink)

Klanten van Plus Cornelis sparen zevenhonderd euro

LOCHEM - Ze was vorige week woensdag helemaal in haar nopjes. Rieky Koert kijkt tevreden naar de cheque die Joop Cornelis van Supermarkt Plus Cornelis haar heeft overhandigd. Het bedrag van 700 euro is bestemd voor SamenLoop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Kankerbestrijding voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. De estafetteloop van vierentwintig uur zou in Eefde worden georganiseerd. Ook zouden er veel nevenactiviteiten plaatsvinden. Ondanks de vele plannen en inzet van veel vrijwilligers is het dit jaar, vanwege de corona-maatregelen, niet doorgegaan.
"Zelf had ik mij ook voor de estafette opgegeven", laat Rieky weten. "Ik voelde mij toen gezond en wist niet dat kort daarna bij mij kanker zou worden geconstateerd. Dan wordt het wel heel persoonlijk". Rieky heeft ondertussen diverse behandelingen achter de rug met haaruitval als neveneffect. "Gelukkig heb ik alweer iets dons terug, maar ik hou mijn hoofddeksel wel op", zegt ze. Rieky komt strijdvaardig over en is vol hoop om binnenkort het bericht te ontvangen dat zij schoon is. "Eén ding is voor mij zeker: volgend jaar doe ik mee aan de Samenloop voor Hoop", zegt Koert.

Aansprekend
Joop Cornelis van Supermarkt Plus Cornelis: "Wij krijgen regelmatig verzoeken of onze klanten mee willen sparen voor een bepaalde actie. Ik bekijk eerst of die actie wel bij ons past. SamenLoop voor Hoop spreekt aan. Wie is er niet tegen kanker. Daarom besloten wij om mee te doen. Binnen vier maanden tijd is het bedrag bij elkaar gespaard. Daar ben ik best trots op. Het bedrag hebben wij naar boven afgerond."
Op dit moment kunnen de klanten bij Supermarkt Plus Cornelis sparen voor de voedselbank.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden