Snelheid en overlast 30 km zone Ooldselaan-Deventerweg

LAREN - In de tweede helft van 2019 is er groot onderhoud uitgevoerd aan de Ooldselaan in Laren (gld). Hierbij zijn tevens verkeerstechnische maatregelen genomen om de snelheden te beperken. Het deel binnen de bebouwde kom is hierbij uitgevoerd als 30-km weg en voorzien van verhoogde plateaus op de kruisingsvlakken. Ook het deel Deventerweg tussen de kern van Laren en de aansluiting met de Ooldselaan is hierbij een 30 km weg geworden om een eenduidige situatie te krijgen wat de maximum snelheid betreft.

"Uit metingen op basis van gebruikersdata (Here) is echter gebleken dat de maximumsnelheid op dit tracé structureel fors overschreden wordt. Naast de risico’s die dit met zich meebrengt, veroorzaakt het ook extra overlast. Met name door (bedrijfs-)auto’s met aanhangers en vracht- en landbouwverkeer dat met te hoge snelheid over de verhoogde plateaus rijdt.", aldus Wakker Laorne.

Wakker Laorne doet dan ook namens de aanwonenden van het 30 km tracé Ooldselaan-Deventerweg een dringend verzoek aan alle automobilisten en met name aan bestuurders van zwaar rijdend materieel hier rekening mee te houden als er over deze weg gereden wordt. In dit kader is er ook een brief verstuurd aan de politie met het verzoek om prioriteit te geven aan handhaving op dit tracé.

Voor vragen en/of opmerkingen, neem contact op met Herman Haijtink, voorzitter werkgroep Verkeer en Verkeersveiligheid Wakker Laorne via 06-51755210 of verkeer_en_veiligheid@wakkerlaorne.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden