logo CDA
logo CDA

CDA Lochem verwelkomt nieuw interim-voorzitter Ilse Bruls

GORSSEL/LOCHEM - Afgelopen donderdagavond vond in de Gorsselse kerk de ledenvergadering van CDA-afdeling Lochem plaats. Zo'n vierenveertig leden waren aanwezig. Voorzitter Harry Dinkelman nam die avond afscheid van het bestuur. Hij had vijf jaar geleden het voorzitterschap overgenomen van Betty Loman.

Door Arjen Dieperink

Harry Dinkelman werd donderdagavond 10 september voor zijn inzet bedankt en in de bloemetjes gezet. Uit hun midden kozen de leden een interim-voorzitter, Ilse Bruls - van Strien. Bruls is woonachtig in Nijmegen en gehuwd met Hubert Bruls. Haar man is sinds 21 mei 2012 burgemeester van Nijmegen.

Ilse Bruls (54) is lid van het CDA Lochem geworden en al vele jaren actief in de politiek. Tijdens de laatste Provinciale Statenverkiezingen stond zij voor het CDA op veertiende plek. Vier jaar lang was zij bestuurslid van het CDA afdeling Nijmegen en vanaf vorig jaar is zij voorzitter van het CDAV (vrouwentak van het CDA). Hierdoor is Bruls ook toegetreden als provinciaal bestuurslid van het CDA.

De kersverse interim-voorzitter liet telefonisch aan de Berkelbode weten: "Wij hebben een prachtige afdeling die heel gedreven is en het CDA-gedachtegoed hoog in het vaandel heeft staan. Wij zullen als éénheid naar buiten treden." Bruls is naar eigen zeggen als interim-voorzitter aangesteld om rust in de lokale CDA-partij te brengen. "Wij zoeken rustig naar een nieuwe voorzitter, dat heeft tijd nodig. Mocht er een geschikte voorzitter komen, dan ben ik altijd bereid om op de achtergrond met advies en coaching bij te staan. Mocht de nieuwe voorzitter laten blijken dit niet nodig te vinden, dan is dat ook goed. Wij zullen zien."

Hoe lang zij in de functie van interim-voorzitter aanblijft is onduidelijk. In het dagelijks leven is Ilse Bruls, behalve moeder van twee dochters, werkzaam als advocaat, mediator en ontwikkelingscoach. CDA-fractievoorzitter, Coby Wiltink - Roeterdink, reageerde telefonisch enthousiast: "Wij zijn enorm blij dat Ilse onze voorzitter is geworden".

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden