De Berkelbode mocht op veilig afstand meekijken tijdens de uitvoering. Foto: Arjen Dieperink
De Berkelbode mocht op veilig afstand meekijken tijdens de uitvoering. Foto: Arjen Dieperink

Muzikale uitvoering zonder ouders

LOCHEM - Alle groepen van de Prins Hendrikschool gaven afgelopen week een uitvoering. Vanwege de coronamaatregelen mogen er geen ouders en verzorgers in het schoolgebouw komen. De voorstelling werd dan ook gespeeld zonder publiek. Om toch de ouders en verzorgers een idee te geven wat de leerlingen hebben gedaan werden door de leerkrachten foto's en filmpjes gemaakt.

Door Arjen Dieperink

Het thema van de voorstelling was continenten. De leerlingen van alle groepen van de Prins Hendrikschool hebben meegedaan aan de uitvoering. De kinderen hebben de hele dag aan het muziekproject gewerkt.

Esther van den Berg, Leerkracht groep 8 en adjunct-directeur, kijkt tevreden terug: "De kinderen hadden van tevoren liedjes ingestudeerd in de taal van een land van hun continent. Op de dag zelf zijn de liedjes herhaald en er zijn er dansjes bij geleerd. Daarnaast hebben de kinderen een workshop percussie gehad op emmers en met boomwhackers. In de middag hebben alle groepen het ingestudeerde aan elkaar laten zien en hebben ze samen muziek gemaakt. Het was een erg leuke en leerzame dag."

De Berkelbode mocht vanaf een veilige afstand even komen kijken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden