Meer dan 20 enthousiaste ‘schoonmakers’ verzamelden vuilniszakken vol afval rond de openbare weg en maakten Lochem zo weer een stukje schoner. Foto: PR
Meer dan 20 enthousiaste ‘schoonmakers’ verzamelden vuilniszakken vol afval rond de openbare weg en maakten Lochem zo weer een stukje schoner. Foto: PR

Partij voor de Dieren organiseert succesvolle opruimactie

LOCHEM - Voor World Cleanup Day zijn afgelopen zaterdag veel mensen in actie gekomen om zwerfafval op te ruimen. Meer dan 20 enthousiaste ‘schoonmakers’ verzamelden vuilniszakken vol afval rond de openbare weg en maakten Lochem zo weer een stukje schoner. Met de actie wil de Partij voor de Dieren extra aandacht vragen voor de problematiek rond de plasticsoep.

Vera Sykora, coördinator van de werkgroep Partij voor de Dieren Lochem: “Helaas is zwerfafval nog altijd een probleem in de gemeente Lochem. Daarvan ondervinden de lokale flora en fauna hinder en veel van wat hier rondzwerft, eindigt uiteindelijk via oppervlaktewater in de rivier en vervolgens in zee. Gelukkig ruimen veel burgers zelf ook al zwerfafval op. Met de opruimactie van zaterdag hebben we een grote slag geslagen.”

De lokale werkgroep van de partij zal ook door het jaar heen regelmatig de straat op gaan om afval te rapen. Sykora: “Helaas is het nodig. Mensen realiseren zich vaak niet dat sigarettenpeuken ook gewoon plastic zijn en niet vergaan. En dat we hier in Lochem veel oppervlaktewater hebben waardoor het afval uiteindelijk in zee komt. Doodzonde. Watervogels en andere dieren die daar leven kunnen erin verstrikt raken of stikken. Plastic valt uiteindelijk uiteen tot heel kleine deeltjes die ons milieu vervuilen en deze microplastics vormen een gevaar voor de gezondheid van mensen en dieren. Met onze schoonmaakacties willen we de leefomgeving schoner maken en het bewustzijn van dit probleem vergroten.”

De werkgroep Partij voor de Dieren Lochem is blij met de grote opkomst afgelopen zaterdag. “Je ziet dat dit thema leeft onder inwoners van Lochem. Komende jaren zullen we ook in andere kernen dan Lochem de handen uit de mouwen steken. Wie daarbij wil aanhaken of kennis wil maken met onze werkgroep is van harte welkom, want alle bee(s)tjes helpen!”.


gelderland.partijvoordedieren.nl/werkgroep-lochem

lochem@partijvoordedieren.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden