Onthulling bouwbord. Foto: PR
Onthulling bouwbord. Foto: PR

Dubbel feest bij Scouting IJsselgroep

GORSSEL - Afgelopen zaterdag 19 september was het feest bij Scouting IJsselgroep, want het was alweer 75 jaar geleden dat Wim Schekman de eerste 'Scoutingopkomst' organiseerde bij de muziektent achter de Roskam. Om dit te vieren werd er door de Scoutinggroep wederom een opkomst gehouden welke van start ging op de Roskamweide. Na de opening werden er eerst nog een aantal leden gehuldigd, met als uitschieter Tonny Wunderink: hij ontving de versierselen voor 60 jaar lidmaatschap! Na deze plechtigheden was het tijd voor taart, want wie jarig is trakteert.

Vervolgens gingen de welpen, scouts en explorers op pad waarbij ze onderweg langs verschillende posten kwamen. Zo moest ze bijvoorbeeld laten zien dat ze vlot en op een duurzame manier een vuurtje konden maken en dat ze binnen 1 minuut een tent konden opzetten. Rond 16.00 uur was iedereen terug op eigen terrein aan de Kwekerijweg en was het tijd voor nog een memorabel moment: de aftrap van de verbouwing van het clubgebouw het 'Troephuis'.

Na bijna 65 jaar met heel veel plezier gebruik te hebben gemaakt van het gebouw is deze technisch versleten. Daarnaast voldoet hij ook functioneel niet meer aan de eisen van deze tijd. Oftewel: hoog tijd voor een grondige verbouwing. De speciaal daarvoor ingestelde bouwcommissie was al tijden bezig met de voorbereidingen en afgelopen zaterdag kon dan eindelijk het project afgetrapt worden. Dit gebeurde door symbolisch het gevelbord te verwijderen en een bouwbord te onthullen.

Daarnaast werd de totaalopbrengst van de reeds gedoneerde bedragen van leden en oud-leden bekend gemaakt. En ook de jeugdleden hebben niet stilgezeten, door het verkopen van loten voor de Scouting Loterij en het organiseren van een benefietdiner werd ruim 2000 euro opgehaald voor de verbouwing.

Speciale gasten van de aftrap waren drie vertegenwoordigers van de Rabobank die een cheque kwamen overhandigen aan de penningmeester van de vereniging. Daarnaast hebben Stichting Hulpfonds 'de Berkel', Stichting Boschuysen, het Scouting Nederland Fonds, Stichting Maatschappelijk Belang Lochem een financiële bijdrage geleverd. Door deze donaties kan er een bijna nieuw clubgebouw neergezet worden die weer tientallen jaren mee kan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden