Nieuwe bestemming voor 't Runderke. Foto: Arjen Dieperink
Nieuwe bestemming voor 't Runderke. Foto: Arjen Dieperink

Plannen voor nieuwe bestemming pand 't Runderke

LOCHEM - Tientallen jaren lang was de horecazaak van de familie Beverdam in de wijde omtrek van Lochem een begrip. Onder de naam Pepermolen sloot men op 8 augustus 1998 de deur achter zich. Later vestigde zich er Oma's Restaurant. Het laatste bedrijf dat zich in het pand aan de Noorderwal 40 vestigde, was 't Runderke, deze ging op 15 oktober 2019 failliet. Bijna een jaar bleef het stil.

Door Arjen Dieperink

Eigenaar van het perceel, vanaf 2007, is P. & P. Beltrum BV. Poiron wil als eigenaar wel het een en ander kwijt. "Het pand heb ik toen gekocht van John Horst. De horecafunctie heeft het pand ondertussen wel verloren. Wij hebben Thoma (Makelaar - AD) in Lochem benaderd om samen te gaan werken." Poiron benadrukt dat het niet de bedoeling is dat zijn bedrijf de verbouwing zal uitvoeren. "Alles staat nog open. Boven hebben wij vier studio's en beneden willen wij twee woningen creëren. Wie dat gaat doen is afhankelijk van de invulling van de blauwdruk die wij met Thoma bekijken. Of wij de helft of het gehele perceel of dat wij een derde van het geheel laten uitvoeren staat nog helemaal open", vult Poiron aan. Evenmin is nog bekend of het huur- of koopwoningen worden. "Niets staat nog vast", laat Poiron nogmaals weten.

De gemeenteraad Lochem buigt zich volgende maand over het voorstel tot bestemmingsplanwijziging om woningbouw op het perceel toe te staan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden