<p>Hilda Haselberg aan het werk. Foto: PR</p>

Hilda Haselberg aan het werk. Foto: PR

Cursus Dry Brushen

RUURLO – Woensdag 4 november start docente Hilda Haselberg in het atelier van KunstKring Ruurlo weer met de populaire cursus Dry Brushen. Het is nog mogelijk om zich hiervoor aan te melden. De cursus wordt aangeboden op vijf woensdagochtenden in het Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo.

Dry brush is een schildertechniek waarbij olieverf niet wordt verdund met terpentine of water maar met een droge kwast op aquarelpapier wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat bij het gebruik van zwarte verf een effect alsof er met houtskool is gewerkt. Deze techniek is heel geschikt voor portretschilderen, uiteraard kunnen er ook andere onderwerpen worden weergegeven.

Hilda Haselberg
Door zelf workshops te volgen en vooral heel veel te tekenen en schilderen heeft Hilda Haselberg zich als autodidact ontwikkeld. De markante kunstenares is iemand die emotie schildert. Mensen vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze wil de mens laten zien zoals hij ook daadwerkelijk is. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk.Een voormalig cursist zegt over Hilda: “Op een prettige manier legt ze de technieken uit en uiteindelijk heb je iets moois gecreëerd. Ook mensen die nog nooit een kwast in hun handen hebben gehad gaan aan het eind van haar cursussen met een mooi schilderij naar huis.”

Actuele RIVM-maatregelen
KunstKring Ruurlo vervult met haar cursussen, lezingen en concerten ook een sociale functie. Daarom is het streven om zoveel mogelijk alle activiteiten, natuurlijk op een verantwoorde manier, door te laten gaan. De inrichting van het atelier van de KunstKring is dusdanig aangepast, dat de cursus in een veilige omgeving met voldoende afstand tot de docent en de deelnemers kan worden gegeven. Ook het aantal deelnemers is volgens een corona-protocol geregeld.


www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden