<p>Charivari Trio en Janos Koolen. Foto: Fenna Schooren</p>

Charivari Trio en Janos Koolen. Foto: Fenna Schooren

Concert ‘Melodias del Silencio’

RUURLO – Op zondag 8 november vindt er op initiatief van KunstKring Ruurlo vanaf 15.00 uur een middagconcert met het Charivari Trio en Janos Koolen plaats. Het concert is in de theaterzaal van het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo.

De drie musici Anneke Frankenberg (viool), Bart Lelivelt (accordeon) en Gerard Schoren (bas) brengen zang en muziek van Roemenië tot Venezuela. Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese volksmuziek worden afgewisseld met eigen composities, Cubaanse begrafenisdansen worden vermengd met nieuwe Nederlandse zigeunermuziek en Roemeense drinkliederen. Het Charivari Trio rekent af met de grenzen tussen culturen en presenteert zich als een onweerstaanbare mix van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep.

Janos Koolen
Speciale gast bij dit concert is multi-instrumentalist Janos Koolen, die niet alleen schittert in breekbare ballades en razendsnelle improvisaties, maar voor het trio ook nog een prachtige compositie schreef. Janos is een fulltime muzikant uit Doornenburg, onder Arnhem, met een voorliefde voor de mandoline. In zijn spel zijn invloeden terug te vinden uit de bluegrass, Ierse traditionals, jazz, klassieke muziek en natuurlijk pop. Naast mandoline speelt Janos ook elektrische en akoestische gitaar, banjo, toetsen en klarinet en zingt hij. Op dit moment is Janos vaste begeleider van Frédérique Spigt. Verder speelt hij eigen muziek met Shisha Group, met Haytham Safia op u'd (of oed: een peervormig snaarinstrument, populair in het Midden-Oosten; red.) en Arthur Bont op drums, en Steam Power (met Laurens Joensen, Fay Lovsky en Joost van Es).

Melodias del Silencio
In dit concert vertrekt het Charivari trio samen met mandolinist Janos Koolen bij de volksmuziek van Latijns Amerika en belandt uiteindelijk in Oost Europa. ‘Melodias del Silencio’ verhaalt van een dwalend meisje in Bulgarije, nachtelijke avonturen in Venezuela, een gebroken familievader in Turkije en een verdronken vlinder in Spanje. Liedjes van Turkije tot Venezuela komen tot leven in subtiel samenspel en avontuurlijke improvisaties, samengesmolten door virtuoze Roemeense zigeunermuziek, folklore van het Argentijnse platteland en swingende Cubaanse ritmes.                                                                                                                                                                                

Actuele RIVM-maatregelen
KunstKring Ruurlo vervult met haar cursussen, lezingen en concerten ook een sociale functie. Daarom is het streven om zoveel mogelijk alle activiteiten, natuurlijk op een verantwoorde manier, door te laten gaan. Bij alle activiteiten houdt de KunstKring zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat wordt ook verwacht van deelnemers en bezoekers. Bij de inrichting van de theaterzaal wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met anderhalve meter afstand tussen bezoekers van verschillende huishoudens. Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo


www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden