<p>Berkelbeeld speelt zich af boven, op en in het water van de Berkel. Foto: PR</p>

Berkelbeeld speelt zich af boven, op en in het water van de Berkel. Foto: PR

Film brengt hele rivier de Berkel in beeld

Unieke opnamen van boven, op en in het water

ALMEN - De film Berkelbeeld is nu helemaal klaar. De rolprent, die Museum STAAL liet maken voor de tentoonstelling ‘Berkel in beeld’ laat de mooie rivier zien, van de bron in het Duitse Billerbeck tot Zutphen waar de Berkel in de IJssel stroomt. Het eerste deel, over het Duitse gedeelte van de Berkel was al te zien bij de opening van de expositie, maar inmiddels zijn de andere delen ook afgerond.

Filmmaker Matthijs de Vos heeft een passie voor het leven in en rondom de waterspiegel. Voor Berkelbeeld maakte hij prachtige opnames boven, op en in de Berkel. Het is de leefomgeving van veel verschillende vogels, vissen en planten. Maar ook van mensen, die er wonen en recreëren. De Berkel stroomt door natuur, dorpen en steden. Berkelbeeld brengt dit alles in beeld.
De film kwam tot stand met ondersteuning van de provincie Gelderland, Nordrhein-Westfalen, Interreg Deutschland Nederland, Waterschap Rijn en IJssel en de Europese Unie. De Vrienden van museum STAAL waren uitgenodigd voor de première. Helaas kon deze niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Toch hebben de Vrienden de film wel kunnen bekijken, thuis.
Museum STAAL vertelt de verhalen uit het land van Staring: de Achterhoek. Dit geheel door vrijwilligers gerunde museum ontvangt weinig tot geen subsidie. Wie het belangrijk vindt dat het museum deze verhalen blijft vertellen kan Vriend worden en museum STAAL steunen. Ieder jaar organiseert het museum een speciale Vriendendag als dank voor die steun.

Winterseizoen
Vanaf 6 november is museum STAAL geopend van vrijdag tot en met zondag. Tot die tijd zijn bezoekers welkom van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Berkel in Beeld is nog te zien tot en met 28 maart 2021.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden