Muzikale lezing over 700 jaar blokfluitmuziek

GORSSEL - Zeven eeuwen blokfluitmuziek, gespeeld op minstens tien verschillende soorten blokfluiten. Dat kan de muziekliefhebber op zondag 25 oktober naar uitkijken bij de twee bijzondere concerten in de Protestante kerk in Gorssel. Walter van Hauwe, blokfluitist van wereldfaam èn inwoner van Lochem zal die middag twee keer een solorecital geven.

Van Hauwe reisde decennialang de wereld rond, als solist en met diverse ensembles als Sour Cream, met Frans Brüggen en Kees Boeke. Door intensieve samenwerking met onder meer Keiko Abe (marimba) en het Maarten Altena Ensemble (geïmproviseerde muziek) en met theatergroepen als Hollandia en de Veenfabriek, heeft hij zijn artistieke vocabulaire flink weten te verbreden. Vele componisten, onder wie Franco Donatoni en Isang Yun hebben voor hem geschreven.
Naast zijn docentschap aan het conservatorium in Amsterdam is Van Hauwe tevens een veelgevraagd coach op het gebied van het oude, hedendaagse en klassieke repertoire. In de periode 2001-2005 was hij als dirigent verantwoordelijk voor de programmering, uitvoering en opnames van onder meer J.S.Bach-cycli tijdens het vermaarde Saito Kinen Festival in het Japanse Matsumoto. In 2002 werd aan hem de prestigieuze Prins Bernard Cultuurfonds Prijs Muziek toegekend voor zijn complete oeuvre.
De concerten beginnen om 13 en 15 uur. De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot 18 jaar gratis. Reserveren is verplicht en kan via de website.


www.koffieconcertenepse.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden