<p>Voorzitter Ingrid Stegink, met haar digitale partituur, hoopt op een geslaagde verkoop. Foto: Arjen Dieperink</p>

Voorzitter Ingrid Stegink, met haar digitale partituur, hoopt op een geslaagde verkoop. Foto: Arjen Dieperink

Chocoladeletteractie Swing Coöperation

GORSSEL - Veel verenigingen zitten sinds Covid-19 in zwaar weer. Menigeen probeert de financiële touwtjes aan elkaar te knopen. Zo ook popkoor Swing Coöperation.

Door Arjen Dieperink

Elke donderdagavond is het popkoor Swing Coöperation in ’t Trefpunt in Gorssel te vinden. Zo’n tweeëndertig enthousiaste leden, vier mannen en zesentwintig vrouwen, maken plezier. Men zingt bekende en minder bekende popliedjes. Het koor werd in april 2010 opgericht door Gé Dikkeboer en Juliette Dumoré. Vanaf april 2016 nam Ingrid Stegink het voorzitterschap stokje over van Dikkeboer. “Elk persoon, elke stem, doet ertoe. Alleen met elkaar kunnen we tot een goed resultaat komen. Wel dienen nieuwkomers eerst een stemtest te ondergaan“, laat Ingrid weten. Het zingen zit in haar bloed. Ze komt uit een familie dat veel samenzang doet.

Het repertoire van Swing Coöperation bestaat onder andere uit songs van Pink, De Dijk, Adéle en Anouk. De optredens vinden plaats onder leiding van dirigent Tim van Dorst, die dirigent Juliette Dumoré opvolgde. Het koor treedt op in de kleuren fuchsia, rood en oranje met een zwart ondertoon. “Wij mogen, zij het volledig coronaproof, nog steeds in ’t Trefpunt oefenen. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom, wel wordt men gevraagd om zich aan te melden.”

Stegink vervolgt: “Wij missen nu onze festivals, koffieconcert en ga zo maar door. De inkomsten missen we. Derhalve zijn we met de chocoladeletteractie Swing Coöperation 2020 begonnen. “ Het koor heeft zich als doel gesteld om zoveel mogelijk chocoladeletters te verkopen. De grote chocoladeletters van 160 gram kosten twee euro per stuk. Er is keuze uit de smaken melk, puur, wit en hazelnootmelk. “Het is voor de eerste keer dat wij dit doen. Op deze manier krijgt ons koor een financieel steuntje in de rug.”

Tot 5 november kan men de chocoladeletters bestellen via pers@swingcooperation.nl. Wees snel want op is op. Het koor kent ook ‘Vriend van Swing Coöperation’. Door bijdrages van de vrienden worden workshops, het deelnemen aan wedstrijden en het geven van concerten mogelijk gemaakt. De vrienden (voor minimaal tien euro per jaar) ontvangen twee keer per jaar een nieuwsbrief met informatie over het koor, vooraankondigingen van de optreden en een persoonlijke uitnodiging tot het bijwonen van een openbare repetitie. Voor meer informatie, zie de website.


www.swingcooperation.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden