Getoond wordt een aantal artikelen uit de nieuwe isoleerlijn van Mepal in Lochem. Foto: PR

Getoond wordt een aantal artikelen uit de nieuwe isoleerlijn van Mepal in Lochem. Foto: PR

Mepal

Opruimwoede door corona zorgt voor topdrukte bij Mepal Lochem

Algemeen

LOCHEM - In alle opzichten is 2020 een bijzonder jubileumjaar voor Mepal. Tijdens de lockdown dit voorjaar als gevolg van corona begonnen Nederlanders massaal hun keukenkastjes op te ruimen. Dit leidde bij het Lochemse bedrijf tot een topdrukte , die tot op de dag van vandaag voortduurt. De bewaardozen, lunchboxen en serviezen zijn nog altijd niet aan te slepen. Daarmee gaat dit jaar naar verwachting de boeken in als het succesvolste ooit in de 70-jarige geschiedenis van Mepal.

Om de groei de komende jaren bij te kunnen benen staat de uitbreiding van kantoor en magazijn in Lochem nu op stapel. Iets waar de Deense oprichter Egon Wolff in 1950 alleen maar van had kunnen dromen.

Jubileumboek
Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan schreef auteur Mark Zegeling een boek over de geschiedenis van Mepal, over de ontwikkeling van het merk en de mensen achter de ontwerpen. Mepal is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote, internationale speler op de markt voor huishoudelijke producten, met alle ups en downs die bij een dergelijke groei horen. Het boek ‘Mepal Vanzelfsprekend Bijzonder’ leest als een tijdreis, voortgekomen uit een drang tot vernieuwing, met een pioniersgeest die sinds 1950 tot het karakter van het bedrijf hoort en tot een reeks innovaties heeft geleid.
“Het is fascinerend om te zien hoe het merk Mepal zich heeft ontwikkeld, met producten die soms al generaties lang meegaan en alleen al daardoor voor mensen van betekenis zijn geworden. De producten zijn vaak zo vanzelfsprekend in het alledaags gebruik, dat je er nauwelijks bij stilstaat hoe bijzonder ze zijn", aldus Zegeling.

Vitaler dan ooit
Mepal heeft een prachtige historie maar kijkt ook graag vooruit. Het bedrijf groeit hard op vele fronten. Duitsland is inmiddels de grootste afzetmarkt maar ook in de Benelux neemt de vraag naar producten van Mepal toe. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de nieuwe productintroducties van 2021.
Ook in de komende jaren wil Mepal verder groeien. Om deze groei te kunnen realiseren is het bedrijf in juli 2020 gestart met een flinke uitbreiding van de huidige locatie op het Lochemse bedrijventerrein Aalsvoort. Na de oplevering in het komend voorjaar zullen de assemblage en magazijncapaciteit zijn uitgebreid tot ruim 15.000 m2, nagenoeg een verdubbeling van de bestaande situatie. Tegelijkertijd wordt er geïnvesteerd in een upgrade van opslag- en handling-systemen en geautomatiseerde ondersteuning van magazijnprocessen.
Mepal heeft momenteel ongeveer 130 medewerkers in dienst en is nog steeds op zoek naar nieuw talent.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant