De winnaars van Love Island, Mert en Joan, werden in Lochem herenigd. Foto: Arjen Dieperink
De winnaars van Love Island, Mert en Joan, werden in Lochem herenigd. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Winnaars Love Island herenigd

Algemeen

LOCHEM - Het tweede seizoen van Love Island kwam zondagavond 11 oktober ten einde. Met een Lochemse winnaar: de 20-jarige Mert, die samen met de Amsterdamse Joan het koppel Gianni en Eilisch versloeg. Het koppel Feline en Giulian werd derde. En na weken quarantaine na de opnamen werd het verliefde koppel herenigd.

Door Arjen Dieperink

Het begint te schemeren in de straat van Mert Okatan. Vierentwintig waxinelichtjes aan weerszijden van de oprit verlichten de toegang naar zijn huis, waar hartvormige ballonnen bij de voordeur hangen.De Lochemer won samen met de 25-jarige hostess en dj Joan Pronk het RTL5/Videolandprogramma Love Island 2020. Maar na de opnames mochten de verliefde winnaars elkaar een tijdlang niet in de armen vallen, vanwege quarantaineregels.
Korte tijd later komt er een auto aangereden, met Joan die er een reis van vijf kwartier op heeft zitten. Tijdens de slotuitzending trok zij de enveloppe met het prijzengeld van 25.000 euro. Zij liet toen weten dat zij het gewonnen bedrag niet zelf zou houden maar ging delen met Mert. Diens vader, Murat Okatan verwelkomt Joan bij de voordeur, maar haar nieuwe liefde laat nog even op zich wachten: “Hij is zich boven nog aan het opmaken” laat een van de aanwezigen weten.
Terwijl ze bij de voordeur wacht vertelt Joan dat ze het meedoen met het programma een fantastische ervaring vond: ”Ik wilde weer verliefd worden en was toe aan een vriendje.” Even later gaat dan toch de deur open en vallen Mert en Joan in elkaars armen. Op de vraag hoe het stel de toekomst tegemoet ziet antwoordt Mert: “Op dit moment genieten wij samen. Onze toekomst zien wij rooskleurig tegemoet.” Joan Pronk knikt bevestigend en vult aan: "Morgen gaat Mert met mij mee." Nadat er tijd is gemaakt voor enkele foto's en een filmopname trekt het jonge stel zich terug. Eindelijk zonder camera's.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode