Het fraaie servies van Floris Meijer en Josha Veldheer. Foto: Floris Meijer

Het fraaie servies van Floris Meijer en Josha Veldheer. Foto: Floris Meijer

Gorsselse molen decor voor keramiek-design

Algemeen

GORSSEL - Een feestelijk gedekte tafel met een speciaal ontworpen servies, een project van twee studenten van de Dutch Design Acedemy, kreeg speciaal voor een promotiefilmpje een bijzonder fraaie omlijsting: de Gorsselse molen Geertruida Cornelia van Bertus en Trudi ten Have.

Bekend terrein voor een van de studenten, Floris Meijer uit Gorssel. Samen met Josha Veldheer uit Den Haag volgt hij de keramiek minor, die vanwege corona online te volgen is in plaats van in een drukbezochte week in Eindhoven. De keramiek minor had een kick-off in de Noordoostpolder bij studio Makkink&Bey en werd gegeven door Atelier NL. De studenten leerden werken met klei en kregen per tweetal de opdracht om voor twee personen een diner voor te bereiden en al het servies hiervoor zelf te ontwerpen. Volgens de omstandigheden van het dagelijks leven, en om te reflecteren op deze periode waarin het idee van afstand en intimiteit voortdurend verandert.
De studenten hebben met dit project geprobeerd het dineren makkelijker te maken voor mensen die aan het revalideren zijn. Vooral tijdens deze pandemie, waar veel mensen last hebben van de gevolgen van het coronavirus. Ze hebben een servies gemaakt dat gemakkelijker te gebruiken is voor mensen die moeite hebben met het bewegen van het hele lichaam. De set is speciaal aangepast voor mensen die slechts met één arm kunnen eten en / of moeite hebben met het bewegen van de nek.
“Bij het dineren tijdens de pandemie -terwijl u herstelt- kan het soms moeilijk zijn om een intiem moment te ervaren”, aldus de studenten. “Ons doel is om een sfeer te creëren die de intimiteit benadrukt.”
Het tweetal voerde hun ideeën door in het diner: de Hollandse cultuur. Met een vijfgangenmenu van Hollands eten, in een op en top Hollandse locatie: de mooie Gorsselse molen.
Het filmpje is te bekijken via onderstaande links.


https://youtu.be/GydD35WLxzA
https://ddw.nl/en/programme/5336/restorative-dining

De keramiek minor. Foto: Floris Meijer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant