Monteur aan het werk bij Autotechniek Hans Sloot. Foto: Marlie Nieuwenhuis
Monteur aan het werk bij Autotechniek Hans Sloot. Foto: Marlie Nieuwenhuis

Techniekdag Lochem editie 2020 gaat door

Algemeen

Interactief lespakket speciaal ontwikkeld voor Lochemse basisscholen

LOCHEM - Lochem kent prachtige bedrijven! “Tijdens de Techniekdag op donderdag 5 november laten we leerlingen zien dat er veel verschillende leuke technische banen te vinden zijn in de gemeente”, aldus Nico Groen, kersverse voorzitter van de Industriële Kring Lochem (IKL). “Het doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding. En dat ze weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om in een technische functie bij één van de prachtige bedrijven in Lochem aan de slag te gaan na hun studie”. Zowel voor doeners uit de praktijk als voor denkers in theorie.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de leerlingen de bedrijven helaas niet bezoeken. “Wij vinden het belangrijk dat de jeugd dit jaar toch kan ervaren hoe gaaf techniek is. Daarom is er voor alle basisscholen een interactief lespakket gemaakt”, vertelt Nico Groen trots. Door middel van een gezamenlijk spel en video’s van bedrijven maken de kinderen kennis met techniek in Lochem. “Op deze manier komen de leerlingen toch in contact met de prachtige technische Lochemse bedrijven”, vertelt Nico. “Want als de kinderen niet naar ons kunnen komen, brengen wij de techniek naar hen.”

Bijzonder uitgave van het Techniekdag Magazine
Nieuw dit jaar is een spectaculair magazine. In dit magazine worden alle deelnemende bedrijven aan de Techniekdag verder uitgelicht. Dit zijn Kreunen Bouw, Innodeen, FrieslandCampina, Nijha, WILA, Mechanisatie Lochem, Mepal, Autotechniek Hans Sloot, SafanDarley, Julia, Schouwburg Lochem en Reudink. “Het doel van het Techniekdag Magazine is om de Lochemse techniek en scholing nog dichter bij elkaar te brengen. Niet alleen de beroepen worden onder de aandacht gebracht, maar ook de bijbehorende opleidingen om het beroep te kunnen beoefenen”. Deze magazines zijn verspreid onder alle basisscholen uit de gemeente Lochem, het Staring College, Zone college, gemeente Lochem en de deelnemende bedrijven en IKL leden.

Techniek is iets voor iedereen
“In de aanpak van bijvoorbeeld de corona-pandemie, klimaatverandering, het voedselvraagstuk, zelfs van het veilig kunnen stemmen in democratische verkiezingen, zal technologie een hoofdrol spelen. Kiezen voor techniek is niet alleen belangrijk, het is ook leuk! Het is echt leuk om samen met een team, mooie dingen te maken. Dingen die je echt kunt zien werken. Waar je trots op kunt zijn. En vaak zijn dat producten die vanuit Nederland over de hele wereld verkocht worden.”

“Techniek alleen iets voor ‘techneuten’? Dat is een fabeltje. Net als dat het meer iets is voor jongens. Onzin! Dat is al lang niet meer zo. Een opleiding in de techniek is veel meer dan techniek alleen. Iedereen heeft talent voor techniek!”

Innodeen. Foto: Marlie Nieuwenhuis
Kreunen Bouw. Foto: Marlie Nieuwenhuis
SafanDarley. Foto: Marlie Nieuwenhuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode