Techniekdag komt dit jaar naar de scholen toe

Algemeen

Met interactief lespakket, speciaal ontwikkeld voor Lochemse basisscholen

LOCHEM - "Lochem kent prachtige bedrijven. Die laten tijdens de jaarlijkse Techniekdag zien dat er in de gemeente veel verschillende leuke technische banen te vinden zijn." Dat zegt Nico Groen, de kersverse voorzitter van de Industriële Kring Lochem (IKL). "Het doel is dat meer kinderen kiezen voor een technische opleiding. En dat ze weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om na hun studie in een technische functie aan de slag te gaan bij één van die Lochemse bedrijven." Zowel de doeners uit de praktijk als de denkers over de theorie.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de leerlingen de bedrijven nu niet bezoeken. "Wij vinden het belangrijk dat de jeugd dit jaar toch kan ervaren hoe gaaf techniek is. Daarom is er voor alle basisscholen een interactief lespakket gemaakt", vertelt Nico Groen trots. Door middel van een gezamenlijk spel en video’s van bedrijven maken de kinderen kennis met techniek in Lochem. "Op deze manier komen de leerlingen toch in contact met die bedrijven", aldus Groen. "Want als de kinderen niet naar ons kunnen komen, brengen wij de techniek naar hen."

Magazine
Nieuw dit jaar is een spectaculair magazine. Daarin worden alle deelnemende bedrijven aan de Techniekdag uitgelicht. Dit zijn Kreunen Bouw, Innodeen, FrieslandCampina, Nijha, WILA, Mechanisatie Lochem, Mepal, Autotechniek Hans Sloot, SafanDarley, Julia, Schouwburg Lochem en Reudink. ‘Het doel van het Techniekdag Magazine is om de Lochemse techniek en scholing nog dichter bij elkaar te brengen. Niet alleen de beroepen worden onder de aandacht gebracht, maar ook de opleidingen die nodig zijn om het vak te kunnen beoefenen’. Deze magazines zijn verspreid onder alle basisscholen in de gemeente Lochem, het Staring College, Zone college, de gemeente en de deelnemende bedrijven en IKL-leden.

Talent voor techniek
"In de aanpak van bijvoorbeeld de coronapandemie, klimaatverandering, het voedselvraagstuk, zelfs van het veilig kunnen stemmen in democratische verkiezingen zal technologie een hoofdrol spelen. Kiezen voor techniek is niet alleen belangrijk, het is ook leuk. Om samen met een team mooie dingen te maken. Dingen die je echt kunt zien werken, waar je trots op kunt zijn. En vaak zijn dat producten die vanuit Nederland over de hele wereld verkocht worden."
"Techniek is niet alleen iets voor ‘techneuten’ Dat is een fabeltje. Net als dat het meer iets is voor jongens. Onzin! Of voor nerds? Dat is al lang niet meer zo. Een opleiding in de techniek is veel meer dan techniek alleen. Iedereen heeft talent voor techniek", besluit Groen enthousiast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode