Jeugd Lochemse Hockey Club strijdt onderling | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Er werd fanatiek gespeeld tijdens de duels. Foto: PR</p>

Er werd fanatiek gespeeld tijdens de duels. Foto: PR

Jeugd Lochemse Hockey Club strijdt onderling

LOCHEM - Afgelopen zaterdag (31 oktober jl) mochten de jeugdspelers van de Lochemse Hockey Club (LHC) - binnen de geldende coronamaatregelen - weer in wedstrijdverband het veld op. Niet in de officiële competitie, want die is voorlopig stilgelegd. Maar jeugd onder 18 mag wel onderling de teamsport beoefenen. Dat maakte het mogelijk een clubcompetitie op touw te zetten. En het was genieten: prachtig herfstweer en hockeyers die blij waren weer actief te kunnen zijn op het veld.

De hockeyvereniging heeft zich de afgelopen maanden steeds flexibel opgesteld en actief ingezet om te kunnen blijven sporten binnen de geldende maatregelen. Steeds stond centraal hoe veiligheid en gezondheid in acht kunnen worden genomen en hoe de leden toch sportief en actief bezig kunnen blijven op het hockeyveld.
Dat brengt natuurlijk wel de nodige uitdagingen met zich mee, organisatorisch en praktisch: met namen, met leeftijdsverschillen, met toegestane vormen etc. Zo mag de jeugd onder 18 jaar op de gebruikelijke manier blijven trainen en wedstrijden spelen, echter zonder toeschouwers. Na de wedstrijden moeten zij het sportcomplex direct weer verlaten. Volwassenen mogen onder strikte regels in aangepaste vorm blijven trainen. Ook daar werd afgelopen week (de eerste week waarin deze maatregelen van kracht zijn) door de leden graag gebruik van gemaakt.
De jongste leden, de Kabouters en Benjamins (kleuters en groep 3 leeftijd) zijn nog iedere zaterdagochtend vanaf 8.30 uur actief op het veld. Kinderen die willen kennismaken met de sport mogen vrijblijvend altijd een paar keer lekker meespelen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden