Twee koffieconcerten Epse in kerk Gorssel

Algemeen

EPSE - Ervan uitgaande dat het over twee weken weer mag: op zondag 22 november zijn er twee Koffieconcerten Epse. Om coronaredenen in de Protestante Kerk in Gorssel, die ruim genoeg is om de afstandsregels te volgen. Harpiste Marjan de Haer treedt op.

Marjan de Haer geeft om 13.00 uur een speciaal interactief familieconcert met als thema ‘De betoverde harp’. Om 15.00 uur is het tijd voor een bijzonder concert voor volwassenen. Beide concerten gaan over de zogenaamde ‘gouden periode’ van de harp, van 1750 tot 1820. Met de komst van Marie-Antoinette in Frankrijk werd de harp immens populair. Er werden in die tijd rijkversierde en verfijnde harpen gebouwd en vele componisten en harpvirtuozen uit Europa bezochten Parijs.
Na haar studie aan het conservatorium specialiseerde Marjan de Haer zich in authentieke harpen. Ze ontving meerdere prijzen, waaronder een Diapason d’Or. Met veel enthousiasme geeft ze regelmatig ‘vertelconcerten’ in scholen.
Voor het familieconcert van 13 uur zijn nog voldoende kaarten te koop. De bezoekers maken kennis met de geschiedenis van de harpmuziek en luisteren samen naar de bijzondere levensverhalen van componisten als Mozart, Johan Christiaan Bach en anderen.
De kaarten moeten worden gereserveerd via de website en worden vanaf 20 minuten voor aanvang van de concerten worden gekocht. Er geldt een maximum van dertig bezoekers per concert. De entree bedraagt 10 euro, tot 18 jaar gratis. De Protestante Kerk in Gorssel ligt aan de Hoofdweg 27.


www.koffieconcertenepse.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant