Sinterklaas laat in Lochem via de scholen van zich horen | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Dit soort taferelen zijn dit jaar even niet aan de orde. Foto: PR/Stichting Staf- en Mijterweekend
Dit soort taferelen zijn dit jaar even niet aan de orde. Foto: PR/Stichting Staf- en Mijterweekend

Sinterklaas laat in Lochem via de scholen van zich horen

LOCHEM - Sinterklaas valt qua leeftijd in een kwetsbare groep en moet dus op zijn gezondheid passen. Het Staf- & Mijterfestival en de feestelijke intocht kunnen dit jaar niet doorgaan. Wel laat de sint via de scholen nog van zich horen en hij richt zich binnenkort via een videoboodschap tot alle Lochemse kinderen.

Door Henri Bruntink

Lang was onzeker wat wel of niet kon. Maar toen de laatste coronamaatregelen van kracht werden, was al snel duidelijk dat dit bijna niets meer was. En dat uitgerekend in het jaar van het 15-jarige bestaan. “De gemeente heeft goed met ons meegedacht maar op dit moment mag gewoonweg geen vergunning worden verleend voor evenementen”, zegt Tetste Rouweler namens de organiserende stichting.

Basisscholen
De activiteiten blijven dit jaar beperkt tot een gebaar richting leerlingen van de basisscholen. Zij krijgen een groet van sinterklaas in de vorm van wat snoep en een kleurplaat. Die laatste kan worden ingeleverd bij de VVV en daar zijn prijzen mee te winnen. Verder zal sinterklaas op een onaangekondigd moment in Lochem opduiken om een videoboodschap op te nemen. Deze wordt via verschillende kanalen gedeeld.

Volgend jaar uitpakken
Omdat dit jaar het derde lustrum gevierd zou worden had de organisatie grote plannen. Daar gaat dus een streep door. “We doen nu bewust niet al te veel. We sparen ons geld liever voor volgend jaar. Dan willen we extra uitpakken”, zegt Tetske Rouweler.


sinterklaaslochem.nl

facebook.com/SinterklaasLochem

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden