De Dag van de Achterhoekse Popmuziek staat nu op de agenda voor zaterdag 12 december. Foto: Stan Bouman
De Dag van de Achterhoekse Popmuziek staat nu op de agenda voor zaterdag 12 december. Foto: Stan Bouman

Dag van de Achterhoekse Popmuziek verplaatst naar 12 december

Algemeen

ACHTERHOEK - De Dag van de Achterhoekse Popmuziek is verplaatst van 14 november naar zaterdag 12 december.

De organisatie had voor de editie van 2020 al gekozen voor een aangepast programma vanwege de coronapandemie, maar na de aanscherping van alle maatregelen is het op dit moment onmogelijk om het evenement te organiseren. De hoop is dat op 12 december de maatregelen weer enigszins versoepeld zijn, zodat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek alsnog gehouden kan worden. Dat zal zijn met kleinschalige optredens voor een beperkt aantal toeschouwers op verschillende locaties en met live streaming op internet.

Diverse bands treden op van 10.00 tot 17.00 uur op in de Achterhoek: in Boogie Woogie (Winterswijk), de Gruitpoort (Doetinchem) en DRU poppodium (Ulft). In de Koppelkerk in Bredevoort is een expositie waarin striptekenaar Marc Weikamp aan de slag gaat met teksten uit Achterhoekse nummers. Wim’s muziekkelder in Doetinchem heeft die dag een gedeelte van de zaak passend ingericht en hij draait de hele dag Achterhoekse muziek.

De doorlopende live stream begint om 10.00 uur en tot 17.00 uur zijn er optredens. Daarna wordt de stream tot middernacht herhaald. Bands die niet fysiek kunnen meedoen maar toch van zich willen laten horen, kunnen een video insturen voor de live stream. Een MP4-bestand kan gestuurd worden naar info@dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl.

Het exacte programma, het toegestane publieksaantal en de wijze van registratie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode