‘Knap’n ‘ twijfelt nog over carbidschieten in Laren | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>De leden van &#39;Knapp&#39;n&#39; voor de coronatijd. Foto: Arjen Dieperink</p>

De leden van 'Knapp'n' voor de coronatijd. Foto: Arjen Dieperink

‘Knap’n ‘ twijfelt nog over carbidschieten in Laren

LAREN - Als het goed is wordt het een stuk stiller tijdens de komende jaarwisseling nu de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft ingestemd met een tijdelijk vuurwerkverbod. De maatregel moet zorgverleners, politieagenten, brandweer en boa’s ontlasten. Het verbod geldt echter niet voor het carbidschieten.

Het carbidknallen behoort sinds 24 juni 2014 tot één van de vijftig Nederlandse tradities en is op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst. In de gemeente Lochem is het buitengebied van Laren aangewezen als de plek waar de traditie mag worden gevolgd. De organisatie is in handen van 'Knapp'n', een onderdeel van vereniging Open Jongeren Werk Lochem (OJWL). Met zo'n drieënveertig oude melkbussen knallen de leden het oude jaar weg.
Maar of het spektakel dit jaar door zal gaan is nog onzeker. Het trekt namelijk altijd veel publiek. "Hoe ga je dat in goede banen leiden", laat de 25-jarige woordvoerder Ton Lammertink weten. "Deze week bespreken wij met ons allen of wij het carbidschieten laten doorgaan", aldus Lammertink. 'Knapp'n' zal daarna hun besluit in de Berkelbode bekendmaken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden