ABN AMRO stopt met geldautomaat | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Na jaren dienst te hebben gedaan is de ABN AMRO geldautomaat op de hoek van de Bierstraat verwijderd. Foto: Arjen Dieperink</p>

Na jaren dienst te hebben gedaan is de ABN AMRO geldautomaat op de hoek van de Bierstraat verwijderd. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

ABN AMRO stopt met geldautomaat

LOCHEM - De geldautomaat van ABN AMRO op de hoek van 't Ei en de Bierstraat is weg. De bank heeft het opnemen van cash geld in Lochem overgedragen aan Geldmaat, dat op dit moment twee automaten in de stad heeft.

Woordvoerder Hans Sjouke Koopal van ABN AMRO legt uit: "Er wordt steeds minder betaald met contant geld. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. Om contant geld toch voor iedereen beschikbaar te houden hebben ABN AMRO, ING en Rabobank hun krachten gebundeld in Geldmaat. Sinds 2019 zijn de banken bezig met het overdragen van hun geldautomaten aan Geldmaat en realiseren ze samen een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten. Geldmaat zorgt ervoor dat de geldautomaten gelijkmatiger over Nederland worden verspreid. Door de hoeveelheid geldautomaten af te stemmen op de behoefte (transacties, piekmomenten), kan iedereen makkelijk en in de buurt geld blijven opnemen en storten. Hierdoor blijft contant geld ook in de toekomst beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar én veilig."
Op dit moment beheert Geldmaat in Lochem de automaten aan de Prins Bernhardweg 40 (AH-winkel) en in de Molenstraat 50 (Primera). Op de site van Geldmaat is steeds een actueel overzicht te vinden waar in elke plaats geldautomaten staan.


www.locatiewijzer.geldmaat.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden