Druk kruispunt stuk veiliger voor fietsers | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Tijdens twee avonden en nachten werd er druk gewerkt op de kruising. Foto: Arjen Dieperink</p>

Tijdens twee avonden en nachten werd er druk gewerkt op de kruising. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Druk kruispunt stuk veiliger voor fietsers

LOCHEM - Het kruispunt Nieuwstad-Zutphenseweg is een stuk veiliger geworden voor fietsers. Dankzij de medewerkers van HIG Traffic Systems, die twee avonden van 9 en 10 november tot diep in de nacht flink hebben doorgewerkt.

De eerste nacht waren de werkers tot vier uur 's nachts bezig met de wijzigingen aan het kruispunt bezig. De tweede avond werd er tot een uur of één ’s nachts doorgewerkt. Verkeersregelaars zorgden voor de veiligheid van de medewerkers en de verkeersdeelnemers.
Het uiteindelijke resultaat is een enorme vooruitgang voor fietsers. Voorheen wachtten zij op de voorsorteerstroken en kregen zij enkele seconden eerder dan de auto's groen licht, waarmee ze voor het autoverkeer uitreden. Nu stellen de fietsers zich tijdens het wachten naast de auto's op. Zij krijgen vanaf de Nieuwstad, Albert Hahn-, Barchemse- en Zutphenseweg nu gelijktijdig groen terwijl de auto's moeten wachten. Het bord dat fietsers bij rood licht rechtsaf mogen slaan is verwijderd. In juni 2009 was het kruispunt voor het laatst aangepakt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden