Zimbabwaanse kunst in Wereldwinkel Lochem | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Zimbabwaanse kunst in Wereldwinkel Lochem

LOCHEM - De Wereldwinkel in Lochem presenteert dit najaar beeldende kunst uit Zimbabwe, in het zuiden van Afrika. In de etalage van de winkel staan de komende weken prachtige beelden, gemaakt door Zimbabwaanse kunstenaars, geïmporteerd door Nico van Kan. Hij heeft directe contacten met deze kunstenaars.

Nico van Kan heeft al meer dan twintig jaar een eigen beeldentuin en galerie in Harfsen. Deze locatie is zijn uitvalsbasis maar er zijn ook exposities in tien andere plaatsen. Zie onderstaande website van Nico van Kan.
De Wereldwinkel in de Walderstraat houdt in de periode tot 6 december ook een sinterklaasactie. Men kan raden hoeveel Tony Chocolonely-chocolaatjes er in een pot zitten. Deze pot staat prominent in de etalage. In de winkel kan men een formulier invullen en direct inleveren. Er zijn mooie prijzen te winnen.
Verder zijn weer verkrijgbaar de schitterend uitgevoerde Oxfam Novib kalenders en agenda’s. De kerstkaarten van Amnesty en Unicef zijn te koop in mapjes van vijf of tien stuks maar ook als enkele kaart. Daarnaast zijn er in deze cadeaumaanden weer veel mooie Fair Trade artikelen te koop. Artikelen met een eigen verhaal waarvan de makers op een eerlijke manier betaald worden voor hun arbeid.


www.afrikan.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden