Digitale bijeenkomsten stand van zaken rondweg Lochem

LOCHEM/ARNHEM – De provincie Gelderland houdt op woensdag 2 en donderdag 3 december digitale bijeenkomsten over de laatste ontwikkelingen rond de aanleg van de N346 Schakel Achterhoek – A1. Dit betreft de rondweg Lochem die via Kwinkweerd en de Stationsweg via een nieuwe brug richting Nettelhorsterweg leidt.

Op beide avonden komen dezelfde thema’s aan de orde. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomsten worden online gehouden via Microsoft Teams. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Wie dit doet krijgt een e-mail met een link naar de bijeenkomst. Meedoen kan via PC, tablet of mobiele telefoon. Microsoft Teams is gratis te downloaden. Na installatie kan de digitale vergaderapplicatie meteen worden gebruikt. Registratie is niet nodig.

De bijeenkomsten worden gesplitst in 2 deelsessies per avond. De 1e deelsessie (19.00 tot 20.00 uur) gaat over ‘Inrichting en Ruimtelijke Kwaliteit’. De 2e sessie (20.00 tot 21.00 uur) over ‘Aanbesteding en Uitvoering’. Op beide avonden zijn drie specialisten van provincie Gelderland aanwezig en twee leden van het ruimtelijk kwaliteitsteam.

Uiterlijk 2024 klaar
Met de aanleg van het ontbrekende deel van de Rondweg Lochem gaat niet alleen een (zeer) langgekoesterde wens van Lochem in vervulling. De provincie ziet het vooral ook als een belangrijke schakel tussen de Achterhoek, de A1 en de rest van de Stedendriehoek. De provincie gaat ervan uit dat de weg uiterlijk in 2024 opengaat. De voorbereidende werkzaamheden zijn al enige tijd aan de gang. Zo werden de woningen aan de Spoorlaan gesloopt en leidingen onder de Kwinkweerd verlegd. Voor komend jaar staat de verbreding van het eerste deel van de Nettelhorsterweg op de planning.

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk zondag 29 november aanmelden via gelderland.nl/bijeenkomst-N346.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden