De nieuwe schommel van de speeltuin wordt geplaatst. Foto: PR

De nieuwe schommel van de speeltuin wordt geplaatst. Foto: PR

Speeltuin Acaciaplein weer om door een ringetje te halen

Algemeen

GORSSEL - De speeltuin op het Acaciaplein in Gorssel ligt er weer piekfijn bij. Dankzij de inzet van meer dan twintig vrijwilligers en financiële steun van een aantal Gorsselse ondernemers.

In de afgelopen maanden heeft een groep van een twintigtal vrijwilligers, allemaal lid van Buurt- en Speeltuinvereniging Plein 9, keihard gewerkt. Er is gepoetst, geverfd en hersteld en - mede dankzij de bijdrage van veel Gorsselse ondernemers – zijn er karrenvrachten zand gestort, is de schommel vervangen en kwamen er twee wiptoestellen en een duikelrek bij.
De speeltuin en de vele zitjes trekken inmiddels veel jonge en oudere bezoekers uit de rest van Gorssel óf zelfs van verder weg. Vrijwel elk moment van de dag is er leven op het plein. En terecht. Het is prachtig geworden. En het wordt nog mooier want in februari wordt er een nieuwe blokhut geplaatst. Een cadeau aan de buurt van woningbouwvereniging IJsseldal Wonen. Daarin kunnen spulletjes worden opgeslagen, maar er kan bijvoorbeeld ook koffie worden gezet. Dat maakt het allemaal nog gezelliger.
Nog iets over die koffie: graag wil de vereniging straks voor de blokhut een goed koffiezetapparaat aanschaffen en andere spulletjes van DE. Vandaar de oproep aan mensen die nog Douwe Egbertspunten hebben en die wel willen afstaan: gooi ze dan in de brievenbus op het Acaciaplein 29. Of bel 06-40092295, dan worden ze thuis opgehaald.
Meer informatie over Buurt- en Speeltuinvereniging Plein 9 en/of lid worden, is te vinden op de weblog van de vereniging.

Bij de renovatie van de speeltuin aan het Acaciaplein kwam ook aardig wat grondwerk kijken. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant