Verbinding in december door lichtpuntjes in Lochem | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Verbinding in december door lichtpuntjes in Lochem

LOCHEM - Team Opbouwwerk wil in de donkere decembermaand de inwoners van de gemeente Lochem lichtpuntjes bieden. Iets positiefs dat hoop geeft in slechte omstandigheden. Het idee is aangedragen door een inwoonster van Almen. Team Opbouwwerk steunt graag dit initiatief en denkt mee.

Een lichtpuntje is in eerste instantie letterlijk een waxinelichtje in een mooi versierd potje of blikje. Dat wordt vervolgens geschonken aan een buurman, buurvrouw of iemand in de straat die daarmee een vrolijk moment en een stukje positieve aandacht ontvangt.

Verbinding
Met de lichtpuntjes-actie wil Opbouwwerk zorg dragen voor verbinding. Vandaar de oproep aan iedereen om een lichtpuntje in de tuin of (goed zichtbaar) op de vensterbank te zetten en dit op Eerste en Tweede Kerstdag om 16.00 uur te laten branden. Zo worden alle kaarsjes met elkaar verbonden.
De Tienersoos in Epse, Harfsen en Gorssel heeft het idee al opgepakt en gaat een workshop-moment verzorgen. Ook de Julianaschool in Almen heeft toegezegd een bijdrage voor de lichtpuntjes-actie te gaan maken. Natuurlijk worden scholen, de bso en kinderopvang, creatieve clubs en alle bewoners uitgenodigd aan de actie deel te nemen. Wie zelf niet de mogelijkheid heeft de lichtpuntjes in de buurt te bezorgen, kan contact opnemen met Team Opbouwwerk zodat samen naar een oplossing gezocht kan worden.

Kerstwens
Ook een kerstwens met een lichtpuntje kan voor een speciaal moment van aandacht zorgen. LochemTV roept iedereen op een filmpje in te sturen. Pak van links een waxinelichtje/kaarsje aan en met dit lichtje in de hand doe je een kerstwens, vervolgens geef je het lichtje naar rechts weer door. Op deze manier kunnen de filmpjes worden gemonteerd tot een mooie wensslinger. Een filmpje mag ingestuurd worden naar info@lochemtv.nl.
Voor vragen over of aanvullende ideeën voor tot de lichtpuntjes-actie kan contact worden opgenomen met Stichting Welzijn Lochem, team Opbouwwerk tel. 0573-297000.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden