PLUS Cornelis biedt bijzondere inkoopervaring voor feestdagen | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

PLUS Cornelis biedt bijzondere inkoopervaring voor feestdagen

LOCHEM – PLUS Cornelis biedt klanten op de laatste dagen voor Kerst en Oud & Nieuw een bijzondere inkoopervaring. Ideaal voor wie grote drukte wil vermijden en ook nog eens als een echte VIP behandeld wil worden. Het gaat om een uur ‘moonlightshoppen’ van 20.00 tot 21.00 uur met maximaal 50 mensen in de winkel. Bij inschrijving moet 10 euro ‘entree’ worden betaald. Dit kan via 10 procent korting op de boodschappen worden terugverdiend. Maar de ervaring is onbetaalbaar, zo belooft Joop Cornelis.

Door Henri Bruntink

Hij kijkt met enige zorg naar de laatste weken van december. Die zijn traditioneel erg druk en dat kan in coronatijd leiden tot wachttijden bij de deur. “We mogen op basis van het aantal vierkante meters 120 klanten tegelijk binnen hebben. Dat vinden we echter te veel en hebben dat aantal zelf naar beneden bijgesteld tot 80 mensen”, zo legt Cornelis uit.

Drukte spreiden
Hij ging nadenken over manieren om de drukte wat te spreiden. Daarbij ontstond het idee voor het moonlightshoppen. Rust, ruimte, extra service en een speciale sfeer, zijn de trefwoorden. “We gaan de klanten die hier gebruik van maken echt in de watten leggen”, zegt Joop Cornelis. “Onze mensen zijn beschikbaar voor advies. Ik ben dan zelf ook in de winkel en geef graag wijnadviezen.”

Op dit moment mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden. Dit probleem wordt ondervangen door de gekochte alcoholhoudende artikelen een dag later gratis bij de mensen thuis te bezorgen.

Terugverdienen
De klanten die willen meedoen betalen tien euro. Dit is met name bedoeld om te voorkomen dat mensen nog even snel een vergeten boodschap komen halen in dat speciale uurtje. “Die tien euro kun je terugverdienen door de korting van 10 procent die je krijgt bij de kassa. Dat is voor een gezin, en zeker bij de grote boodschappen voor de feestdagen, zeker haalbaar”, zegt Cornelis.

Na inschrijving ontvangt de VIP-klant een bestelformulier. In de avonduren zijn sommige (dag)verse producten niet altijd meer voorradig. Via de bestellijst kunnen speciale producten, zoals bijvoorbeeld rollades, brood of mozzarella, worden gereserveerd. Die staan dan klaar.

Bezorgen en afhalen
Het is niet de bedoeling hele boodschappenlijsten in te dienen via dit formulier. Wie graag wil dat de medewerkers van PLUS hun boodschappen bij elkaar zoeken kan gebruik maken van de bezorgservice van PLUS.nl. In december wordt tijdelijk de mogelijkheid geboden om bestellingen tussen 18.00 en 20.00 af te halen. Dit ook om te voorkomen dat de maximale capaciteit van de bezorgdienst wordt overschreden en er klanten teleurgesteld moeten worden.

De rekensom leert dat in drie dagen voor Kerst maximaal 150 mensen gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om rustig hun inkopen te doen. Voor Oud & Nieuw zijn dit nog eens 100 klanten.

Goede planning
Joop Cornelis zegt dat de ervaring leert dat klanten in de aanloop naar de feestdagen vaak wel 4 keer naar de winkel komen. Door verandering van de plannen of omdat ze dingen zijn vergeten. Hij is bang dat een simpele uitbreiding van de openingstijden er alleen maar toe leidt dat mensen nog vaker naar de winkel komen in de laatste dagen voor de feestdagen. Dat is in deze tijd niet wenselijk. Hij adviseert dan ook om een goede planning te maken om te voorkomen dat men vaak op pad moet.

“Het idee om mensen ‘op afspraak’ te laten winkelen is vooral bedoeld om voor enige spreiding te zorgen. Meer omzet verwacht ik er niet door. Maar leuk lijkt het me wel. Op de eerste plaats voor de klant maar ik ben zelf ook wel heel benieuwd, want dit is echt iets nieuws”, zegt Joop Cornelis.

Aanmelden
Om gebruik te maken van het moonlightshoppen kunnen klanten hun interesse kenbaar maken bij de servicebalie in de winkel of via e-mail: info.176@plus.nl. Daarna volgt snel nadere informatie met de details. Moonlightshopping kan op maandag 21 december, dinsdag 22 december, woensdag 23 december, dinsdag 29 december en woensdag 30 december.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden