Nog drie locaties in beeld voor fonteinbeeld RSG | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Nog drie locaties in beeld voor fonteinbeeld RSG

LOCHEM - Er zijn nog drie mogelijke plekken in beeld voor het beeld van Berkhemer dat vroeger als fontein voor de RSG stond. Initiatiefnemers Sjef van Hoorn, Wout Klein en Wilma Nijenhuis denken binnenkort met een definitief voorstel te komen.

Na een oproep om suggesties kregen zij meer dan 25 ideeën aangedragen. Met zorg zijn, in samenspraak met de gemeente, alle mogelijkheden bekeken op beschikbare ruimte, samenloop met andere functies, medewerking van betrokkenen enzovoort. Het bleek een ware afvalrace, waarna voorlopig drie mogelijkheden zijn overgebleven: Op het grasveld voor Monuta Kamperman, naast het kruispunt Nieuwstad/Barchemseweg/Zwiepseweg of op de huidige plek op de begraafplaats (inclusief fonteinbak).

De gebruikte volgorde is niet willekeurig, maar geeft de voorkeur van de initiatiefnemers aan. Op de locatie bij Monuta komt het beeld maximaal in de openbaarheid, zonder de afleiding van een druk kruispunt. Tegelijkertijd kan het nog enigszins een rol blijven spelen bij het herdenken en bezinnen, zoals het die speelt op de huidige locatie.

In de volgende fase gaan de initiatiefnemers primair proberen hun optie 1 te realiseren; en als dat niet lukt gaan ze over op optie twee en vervolgens drie. De initiatiefnemers staan open voor elke vorm van commentaar en advies. Vragen en reacties kan men mailen naar: fonteinbeeld@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden