<p>DJ Roan aan het werk. Foto: Patrick Riethorst</p>

DJ Roan aan het werk. Foto: Patrick Riethorst

VIDEO

Roan hoort het intro en in zijn hoofd is het weer feest

ACHTERHOEK - Als het einde van het jaar nadert, is het voor veel mensen weer tijd voor hun Top 2000-lijstje. In aanloop naar de editie 2020 van de ‘lijst der lijsten’ komen Achterhoekers aan het woord over een nummer dat in het coronajaar een speciale betekenis voor ze heeft gekregen. Deze week: Roan Kuperij uit Toldijk. Een 19-jarige DJ die al zo’n vijf jaar draait op feesten en partijen.

Door Mark Ebbers

“Toen ik 14 was ben ik begonnen met muziek draaien. Niemand in mijn familie had wat met muziek, maar mij sprak het erg aan. Eerst ben ik begonnen op m’n slaapkamer met hier en daar een discolamp en toen bij een familielid op een feest; daarna begon het balletje te rollen. Na vijf jaar heb ik al veel grote en kleine feesten mogen voorzien van een fijn stukje muziek en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier!”
Zijn ‘coronanummer’ was een hit jaren voordat hij geboren werd. “Toen mij gevraagd werd of ik aan deze rubriek wilde meewerken, hoefde ik niet lang na te denken. Al snel had ik een nummer in mijn hoofd dat ik graag met jullie wil delen. Ik heb gekozen voor een nummer van Liquido: ‘Narcotic’. Dit nummer heeft voor mij eigenlijk geen speciale betekenis, maar ik vind het gewoon een fantastisch lied! Als ik dit nummer voorbij hoor komen, denk ik meteen aan een volle feesttent of zaal vol met mensen, het bier vloeit rijkelijk uit de tap, de hele tent of zaal staat te springen en iedereen zingt mee.”
Het keyboardloopje waarmee het Engelstalige nummer van de Duitse band Liquido begint, is ongetwijfeld een van de meest herkenbare intro’s van de laatste decennia, dat merkt ook Roan: “Als ik ergens draai op een feest en de mensen horen het intro van ‘Narcotic’, weten ze al genoeg. Iedereen zakt naar de grond en op de drop van het nummer springt iedereen de lucht in! Telkens als ik dit nummer weer draai, krijg ik weer kippenvel. Ik stap weer even terug in een tijdmachine en denk weer terug aan de mooie tijd voor het coronavirus, waar iedereen nog mocht feesten en alles nog kon. Ik hoop dat zulke feesten snel weer plaats mogen vinden en dat dit virus snel onder controle is. Dit nummer hoort voor mij dan ook echt in de Top 2000, want komt ‘Narcotic’ voorbij, dan weet je gewoon dat het echt feest wordt en iedereen even terugdenkt aan die goede oude tijd.”

‘Narcotic’ was in Nederland de enige hit voor Liquido, maar wel een flinke: in 1999 stond het meer dan drie maanden in de Top 40 en reikte het tot de vierde plek. Het nummer stond in 2013 voor het eerst in de Top 2000 en is sindsdien elk jaar present, in de vorige editie stond het op plek 492, de hoogste notering in de lijst tot nu toe. Maar wat Roan betreft mag dat dus nog best wat hoger, en hij hoopt dat hij over niet al te lange tijd zijn publiek weer uit het dak kan laten gaan met ‘Narcotic’.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden