Maite van Dijk nieuwe artistiek directeur Museum MORE | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Maite van Dijk volgt Ype Koopmans op als artistiek directeur bij Museum MORE. Foto: Eva Broekema
Maite van Dijk volgt Ype Koopmans op als artistiek directeur bij Museum MORE. Foto: Eva Broekema

Maite van Dijk nieuwe artistiek directeur Museum MORE

GORSSEL/RUURLO - Per 1 augustus 2021 zal Maite van Dijk in functie treden als artistiek directeur van Museum MORE in Gorssel en Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Zij zal tot 1 september samen optrekken met de huidige artistiek directeur Ype Koopmans, die dan officieel afscheid neemt.

Maite van Dijk: “In de afgelopen vijf jaar is Museum MORE uitgegroeid tot een sprankelend en serieus museum. Het is een prachtige uitdaging om dit jonge succes verder te mogen uitbouwen. Ik kijk er naar uit om met veel energie en een internationale blik een nieuw hoofdstuk aan dit bijzondere museum te mogen toevoegen”.

Maite van Dijk (1982) is senior conservator bij het Van Gogh Museum, waar zij sinds 2008 werkt. Daar is zij verantwoordelijk voor de collectie negentiende-eeuwse schilderkunst. Maite organiseerde spraakmakende internationale tentoonstellingen, waaronder: Jean-François Millet. Zaaier van de moderne kunst (2019), Gauguin en Laval op Martinique (2018) en Munch : Van Gogh (2015). Ook verwierf zij voor het museum bijzondere schilderijen van kunstenaars zoals Camille Pissarro, Edvard Munch en Gabriele Münter. Eerder werkte zij bij het Museum of Modern Art in New York en deed zij traineeships in New York en Parijs. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij ook promoveerde. Maite woont nu nog met haar man en kinderen in Amsterdam, maar zij zal naar de omgeving van Museum MORE verhuizen.

Ype Koopmans, artistiek directeur: “Ik ben enorm blij dat Maite van Dijk bereid is gevonden de functie van artistiek directeur van mij over te nemen. Ik zie er naar uit samen met haar te zorgen voor continuïteit én voor het verdere uitbouwen van onze internationale tentoonstellingsprogrammering. Maite heeft een geweldige staat van dienst, ze heeft oog voor kwaliteit maar is tegelijkertijd jong en dynamisch en heeft frisse ideeën. Behalve artistiek is zij ook inhoudelijk onderscheidend als gepromoveerd kunsthistoricus”.

Dominique Velda, directeur Melfund Group: “Wij hebben met Maite van Dijk een waardige opvolger gevonden voor Ype Koopmans die de twee locaties van Museum MORE voortreffelijk op de kaart heeft gezet. Zijn grote kennis en kunde deelt hij graag met Maite in de aankomende transitieperiode. Wij hebben het volste vertrouwen dat Maite een geweldige artistiek directeur zal zijn”.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden