Gouden Karper eindigt geruisloos | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>De oud-bestuursleden van de Gouden Karper. V.l.nnr.: Wim Langeler, Henri Welmer, Derk Bargeman en Harry Kettelarij. Foto: Arjen Dieperink</p>

De oud-bestuursleden van de Gouden Karper. V.l.nnr.: Wim Langeler, Henri Welmer, Derk Bargeman en Harry Kettelarij. Foto: Arjen Dieperink

Gouden Karper eindigt geruisloos

Oud-bestuursleden gefuseerde visvereniging blikken terug en vooruit

Door Arjen Dieperink

LAREN - Ze staan enigszins onwennig voor ‘t Langenbaergh. Jarenlang was dat voor Henri Welmer, Harry Kettelarij, Derk Bargeman en Wim Langeler het etablissement waar hun Gouden Karper vergaderde. Maar het Grand Café is dicht, net als alle andere horecagelegenheden. Zelfs voor een laatste bijeenkomst van de Larense visvereniging, die eind vorig jaar ophield te bestaan, was geen mogelijkheid meer.

De vier mannen waren tot de jaarwisseling formeel nog de bestuursleden van De Gouden Karper. “Op 1 oktober zijn wij gefuseerd met De Brasem in Lochem, maar de vereniging bleef op papier nog tot het eind van 2020 bestaan. De fusie moest op 1 oktober rond zijn omdat dan de nieuwe vispassen worden gemaakt. Daar horen onze naam en ons logo op te staan”, zegt Wim Langeler die vanaf 1984 lid is.
Het viertal blikt op het terras even terug maar kijkt ook met een frisse blik naar voren. Tijdens het gesprek met de bestuursleden wordt duidelijk dat De Gouden Karper in 1979 min of meer spontaan werd opgericht. Daar was overigens geen van de aanwezige bestuursleden bij aanwezig. “Dat was de generatie voor ons”, verduidelijkt een van de aanwezigen
“Vroeger waren de Larenaren die wilden vissen lid van de visvereniging in Holten. Na een ledenvergadering in Holten te hebben bijgewoond fietste men terug over de Holterweg. Het was slecht weer, het waaide en regende hard en er was onvrede over hoe de vergadering was verlopen. Er werd besloten om in café Rothman, tegenover Beuzel, zelf een vergadering te houden. Er werd toen besloten tot een oprichting van een visvereniging in Laren”, aldus Wim Langeler. En nu valt na drieënzestig jaar het doek voor de vereniging. De keuze om samen te gaan met de visvereniging De Brasem in Lochem was snel gemaakt. Beide verenigingen werken al vele jaren samen.

Steun
Voor de gastvrijheid van Anita en Arjan van ‘t Langenbaergh en de steun van Van Aalst zijn de bestuursleden van de Gouden Karper zeer erkentelijk. “Zonder hen hadden wij niet zo goed kunnen draaien”, laten ze weten. Ook zijn de bestuursleden zeer tevreden over de inzet en steun van de leden voor de afgelopen jaren en in het traject naar de fusie.

Afscheid
Samen met de leden afscheid nemen van de vereniging kan in verband met de huidige maatregelen niet. Ook al is er begrip dat het anders verloopt dan gepland toch vindt Harry Kettelarij het “jammer dat wij geen afscheid van de wedstrijdvissers kunnen nemen en de laatste prijsuitreiking evenmin kunnen laten doorgaan. Misschien kunnen wij dit volgend jaar alsnog doen. Ik vind dat wel belangrijk”.

Toekomst
De toekomst van het vissen ziet men nu de samenvoeging tussen de twee visverenigingen een feit is positief tegemoet. “Deze samenvoeging had vroeger nooit gekund. Er was toen een zekere rivaliteit tussen Laren en Lochem. Die is er nu gelukkig niet meer. Ook was het voor beide verenigingen moeilijk om aan nieuwe bestuursleden te komen. Door de samenvoeging is het aantal leden enorm gegroeid en is de toekomst voor de hengelsport in Laren en Lochem verzekerd”, aldus de oud-bestuursleden.
In de laatste groet aan de leden van de Gouden Karper wensen zij iedereen een gelukkig en een gezond 2021 toe. Zij spreken de hoop uit iedereen weer te ontmoeten aan de waterkant. Onder vaarwel Gouden Karper en welkom Hengelsportvereniging Laren-Lochem gaat men de toekomst tegemoet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden